Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Úvahy o slovenskej histórii (e-kniha)

a nielen o nej


🌴 Okamžite na stiahnutie
17,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Podnetom a inšpiráciou zároveň pre napísanie tejto knihy boli názory početných účastníkov diskusných fór na internetových stránkach venovaných histórii Slovákov. Mnohé názory vyjadrovali nespokojnosť s prácami slovenských profesionálnych historikov. V hojnej miere však boli vyslovené aj, podľa môjho názoru, podnetné konkrétne interpretácie udalostí, ktoré ponúkli nový, v porovnaní s tým, čo v súčasnosti ponúka oficiálna slovenská historiografia, záujem budiaci pohľad na niektoré udalosti zo slovenskej histórie. Bolo cítiť, že amatérski nadšenci histórie Slovákov venovali veľa voľného času na pátranie v dostupných historiografických dokumentoch a dielach, aby sa vlastným pričinením dostali k takému stupňu poznania, aby ho dokázali svojským spôsobom vysvetliť a ponúknuť vo verejnej diskusii ako vlastný názor.
Aj ja som mal pokušenie zapojiť sa do diskusií, ktoré sa mi javili svojím obsahom seriózne. Zistil som však, že to, čo by som chcel ponúknuť ja, má oveľa širší a hlbší rozsah. Preto som sa rozhodol pre knižné spracovanie.
Očakávam, že amatérskych nadšencov slovenskej histórie by kniha mohla osloviť a ponúknuť im impulz k ešte usilovnejšiemu štúdiu dostupných historiografických dokumentov a diel a že niektorí z nich sa vypracujú na oficiálne historiografické autority, ktoré udajú nový smer v skúmaní a interpretácii histórie Slovákov. Tak, aby nasledujúce generácie Slovákov mali záujem učiť sa o histórii vlastného národa.

Počet strán: 504 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách