Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Technológia betónu

Technológia betónu SK - Jaga group - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá - 190 str. - ISBN: 80-8076-032-2 - Kniha

Adolf Bajza, Ildikó RousekováJaga group (2006) • Edícia ASB

🍎 Vypredané
12,25€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Cementový betón je najrozšírenejší stavebný materiál. Používa sa v bytovej a občianskej výstavbe, pri stavbe mostov, priehrad, ciest a inde. Úspešnosť použitia závisí od schopnosti využitia jeho vlastností pri projektovaní stavieb a ich realizácii. Betón dneška nie je jednoduchou zmesou cementu, kameniva a vody. Moderný betón je kompozitný materiál, ktorý obsahuje aj chemické prísady, minerálne prímesi, vlákna. Vlastnosti betónu sa môžu pohybovať v širokom rozmedzí. Zloženie betónu význame ovplyvňuje vlastnosti čerstvého betónu, ale aj dlhodobé vlastnosti zatvrdnutého betónu a tým aj životnosť stavby. Vďaka použitiu vhodných zložiek, optimálnemu zloženiu betónu a vhodnej technológii výroby možno získať veľkú škálu špeciálnych druhov betónov, napríklad betónov s vysokou pevnosťou, vysokohodnotných, samozhutniteľných betónov vláknobetónov atď.
V publikácii sa hovorí o zložkách betónu (cemente, kamenive, vode, prísadách, prímesiach), hydratácii cementu a tvorbe štruktúry cementového kameňa, návrhu zloženia betónu, vlastnostiach čerstvého betónu, ošetrovaní betónu, vlastnostiach zatvrdnutého betónu, jeho trvanlivosti a špeciálnych druhoch betónu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2006 ISBN: 8080760322 Rozmer: 216×303 mm Počet strán: 190 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách