Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Rozprávky Pavla Dobšinského

Pavol DobšinskýIkar (2023)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
24,90€
Zľava 25%
18,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Rozprávkové dedičstvo v novej, čarokrásnej podobe

Mnoho generácií slovenských detí vďačí Pavlovi Dobšinskému za príbehy, v ktorých statoční šuhaji víťazia nad strigôňmi a drakmi, ľúbezné dievčiny pomáhajú svojim milým v núdzi a chudobní rodičia majú v synoch i dcérach bohatstvo, aké kráľom chýba. V rozprávkových krajinách sa dejú nevídané, neslýchané zázraky: pecúch Janko vzlietne na striebornom tátošíkovi ponad hory, kováčova žena povije dievčatko so zlatou hviezdou na čele, Lomidrevo pošibe medené jabĺčko a hneď z neho vyrastie zámok. Ten svet odkrýva odvekú túžbu nášho ľudu po lepšom, spravodlivejšom živote. „Pán Boh daj šťastia,“ zdravia sa jeho hrdinovia a zlým silám odolávajú najmä múdrosťou a dobrotou srdca. A tak sa im napokon dostane zaslúženej odmeny, zvonec odzvoní šťastný koniec a my sa môžeme radovať spolu s nimi.

Literárne podanie a unikátne ilustrácie, ktoré vytvoril Vladimír Král, prinášajú čitateľom hlboký zážitok a inšpirujú ich, aby z bohatého odkazu Dobšinského rozprávok nanovo čerpali.

Knižné vydanie s grafickou úpravou Mareka Kianičku vychádza s prebalom, vo vysokej polygrafickej kvalite a je ideálnym darčekom do rodinnej knižnice či zberateľským vydaním pre milovníkov slovenských rozprávok.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2023 Odporúčaný vek: 12 + ISBN: 9788055191645 Rozmer: 235×290 mm Počet strán: 264 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách