Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Výchova mimo vyučovania

Erika NovotnáRokus (2023)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
18,90€
Zľava 14%
16,30€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Výchova mimo vyučovania - Riadenie edukačného procesu v školských zariadeniach (2023) je vysokoškolská učebnica určená študentom na pedagogických fakultách, študentom učiteľských smerov a aprobácií, vychovávateľom, cvičným pedagógom, metodikom, účastníkom a učiteľom profesijného rozvoja a širokej verejnosti.

Učebnica ponúka alternatívu výchovno-vzdelávacej práce vo výchove mimo vyučovania, ktorá reflektuje aktuálnu legislatívu, pedagogickú dokumentáciu a trendy v oblasti výchovy a vzdelávania. Publikácia je výsledkom dlhodobej pedagogickej, výskumnej a publikačnej činnosti autorky v uvedenej oblasti pedagogických vied. Zámerom publikácie je prezentovať sumarizujúce a aktualizované informácie z oblasti legislatívy, metodických usmernení, pedagogickej dokumentácie a riadenia výchovno-vzdelávacieho procesu vo vzťahu k školskému výchovno- vzdelávaciemu zariadeniu – školskému klubu detí. Veríme, že publikácia bude inšpiratívnou a mobilizujúcou k presadzovaniu inovácií a zmien, ktoré sú v oblasti práce s deťmi a mládežou v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach nevyhnuté.

Učebnica je interaktívna a má päť kapitol, v rámci ktorých autorka venuje pozornosť teoretickým a koncepčným východiskám pre výchovu mimo vyučovania. Diskutované sú časté legislatívne zmeny vo vzťahu k školským výchovno-vzdelávacím zariadeniam, s úzkym zameraním na školský klub detí i problematika riadenia a organizácie výchovno-vzdelávacej práce v školskom klube detí. Ďalšia časť učebnice je venovaná obsahovej dimenzii výchovy mimo vyučovania, ktorú reprezentujú tematické oblasti výchovy. Čitateľom autorka ponúka deskripciu súčasne platných i nových tematických oblastí výchovy, definovaných v štátnych výchovných programoch. Prezentované sú rôzne pohľady na riadenie výchovno- vzdelávacieho procesu v školskom klube detí – ako plánovať, realizovať i vyhodnocovať výchovno-vzdelávací proces. Téma hodnotenia a sebahodnotenia dieťaťa vo výchove mimo vyučovania a problematika odmeňovania a chválenia vo výchovno-vzdelávacom procese, je spracovaná optikou modernej pedagogiky a rešpektujúcej výchovy. Záver učebnice je venovaný modernému ponímaniu školských klubov detí a apelu na nutnosť reflektovania záujmov a potrieb súčasných detí, pretože sú generáciou, ktorá sa narodila a žije v diametrálne odlišnom svete ako ich rodičia či pedagógovia.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2023 ISBN: 9788082380180 Rozmer: 176×250 mm Počet strán: 232 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách