Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Paradigmy zmien v 21. storočí: Európa, Slovensko – súvislosti globálneho ekonomického a mierového potenciálu


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,00€

📚Prečítaná za 7,15€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V poradí už tretia publikácia, zaoberajúca sa témou paradigiem budúceho vývoja v 21. storočí, má ambíciu posunúť bádanie od hľadania kontúr v mozaike globálneho vývoja, cez kľúčové súvislosti infraštruktúry spoločnosti a otázky formovania kontrolovanej spoločnosti, ktoré boli obsahom predchádzajúcich knižných vydaní, k témam globálnych súvislostí ekonomického a mierového potenciálu, s bližším zameraním na Európu a Slovensko.
Začiatok 21. storočia je možno chápať ako obdobie plné rozporov, ktoré sa plnou mierou odkryli „štartom“ globálnych krízových procesov od roku 2008. Spoločnosť vníma individuálne prejavy zmien klimatických a prírodných podmienok, globalizáciu v jej ekonomických dopadoch a jednotlivé regulačné zásahy, prehlbovanie polarizácie príjmov a bohatstva, starnutie populácie v niektorých regiónoch a demografické explózie v iných častiach sveta, zmenšovanie potreby ľudskej práce vo väzbe na technologické posuny, hrozby teroristických útokov, problémy v oblasti informačnej, energetickej, potravinovej a vodohospodárskej bezpečnosti, na národnej a globálnej úrovni. Zložitosť a rozpornosť doby však vyplýva z kumulácie uvedených javov, trendov a problémov a z ich vnútornej previazanosti v otázkach dopadov na spoločnosť.
Hľadanie odpovedí v rovine možností ďalšieho vývoja spoločnosti, poznačenej kumuláciou mnohých negatívnych javov a ich turbulenciou, predpokladá zvoliť nové prístupy aj v oblasti ekonómie.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2013 ISBN: 9788071442097 Rozmer: 145×205 mm Počet strán: 271 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách