Nová krimi Dominika Dána v predpredaji!

Špina

Príbeh nezabudnuteľného priateľstva vo fašistickom Taliansku


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
18,99€
Zľava 26%
14,00€

📚Prečítaná za 12,34€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príbeh nezabudnuteľného priateľstva z fašistického Talianska v knihe Špina, ktorý preložili do 32 jazykov ešte pred jeho oficiálnym vydaním.

Monza, 1935. Francesca každý deň z mosta pozoruje dievča, ktoré sa hrá pri rieke s dvomi chlapcami. V meste ju volajú Špina, je vraj prekliata a prináša nešťastie. Francesca, ktorá pochádza z buržoáznej rodiny, obdivuje jej voľnosť. Uprostred severného Talianska, kde vládne fašizmus a silná mužská ruka, spojí dve celkom odlišné hrdinky nečakané priateľstvo, s ktorým nik nesúhlasí. Tvárou v tvár zneužívaniu a pokrytectvu sa Francesca od svojej novej priateľky učí, aké je dôležité nemlčať a neposlúchať. Spoločne musia čeliť každodenným nástrahám provinčného dospievania, aby napokon obstáli v rozhodujúcej skúške ich puta a dokázali odporovať násiliu a krutosti.

Beatrice Salvioni živým a metaforickým jazykom sleduje nielen príbeh svojich hrdiniek, ale aj osud talianskej spoločnosti a postavenia žien v 30. rokoch. Od taliansko-etiópskej vojny až po všadeprítomný sexizmus Špina odhaľuje odvrátenú tvár dejín jednej krajiny a necháva prehovoriť tiché hlasy.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: La Malnata Rok vydania: 2023 ISBN: 9788082830104 Rozmer: 125×190 mm Počet strán: 240 Väzba: brožovaná Štýl: historický, dobrodružnýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách