Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Profesorská rošáda

Profesorská rošáda je nielen opisom problémov ľudí žijúcich v cudzej krajine s odlišnými zvyklosťami, ale odkrýva mnoho...

David LodgeOdeon (2004)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,25€

📚Prečítaná za 7,96€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Profesorská rošáda je nielen opisom problémov ľudí žijúcich v cudzej krajine s odlišnými zvyklosťami, ale odkrýva mnoho humorných situácií z akademického sveta. Aby ste sa pobavili, nemusíte poznať univerzitný svet, stačí, ak vám nechýba zmysel pre humor, hoci aj čierny.
V prvý deň roku 1969 sa vysoko vo vzduchu nad severným pólom míňajú dvaja profesori anglickej literatúry. Angličan Phillip Swallow a Američan Morris Zapp si na jeden semester vymenia svoje učiteľské miesta. Swallow cestuje na západ do slnečnej Euphorie, Zapp na východ do zachmúreného severného Anglicka do Harraburgridgea. V tejto chvíli ešte netušia, že si nevymieňajú len pracovné posty. Každý z nich utrpí kultúrny šok a každý sa s ním vyrovnáva po svojom. Profesorská rošáda sa odohráva roku 1969, bezprostredne po študentských nepokojoch. Univerzita v Euphorii sa hemží anarchistickými živlami. Philip Swallow je konfrontovaný s rebelujúcimi študentmi, ktorí sa zaujímajú viac o politiku ako o samotné štúdium. Morris Zapp zatiaľ rieši úplne odlišné problémy v Harraburgridgi, na britskú mentalitu sa díva podozrievavo a musí sa zmieriť s tým, že vykúrená pracovňa je na tejto univerzite luxusom. Postupne, ako sa obaja páni v novom prostredí udomácňujú, zistia, že život v cudzine môže mať aj svoje výhody.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 8055108064 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 264 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách