Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pozemkové právo


🍎 Vypredané
98,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Po dlhšom čase vychádza monografia komplexne pokrývajúcu problematiku slovenského pozemkového práva. Obsahuje teoretické rozpracovanie základných pojmov, popis histórie, jednotlivých inštitútov a zmluvných typov tohto právneho odvetvia. Nevyhýba sa ani riešeniu otázok z praxe (napr. rozdelenie pozemku, či odstúpenie od zmluvy).

Problematika slovenského pozemkového práva nie je na odbornej úrovni dostatočne rozpracovaná. Jednou z príčin môže byť aj prístup socialistického štátu k vlastníckemu právu v rokoch 1948-1989. Pozemky mali v tom období slúžiť potrebám jediného subjektu – štátu. Keďže štát mal rozhodujúce slovo pri nakladaní s pozemkami a vlastníci boli pri výkone vlastníckeho práva značne obmedzení, v praxi vznikalo len málo sporov a komplikovaných právnych situácii.
K malému rozvoju pozemkového práva, okrem historických okolnosti, prispieva aj veľké množstvo právnych predpisov, v ktorých je upravené.

Cieľom tejto publikácie je vyplniť prázdne miesta v teórii slovenského pozemkového práva a poskytnúť ucelený pohľad na túto problematiku. Autorov vecný štýl a skúsenosti z katastra aj advokácie sú zárukou praktického využitia publikácie. S orientáciou v problematike pomôžu aj ukážky dokumentov a vecný register na konci knihy.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 ISBN: 9788057043225 Rozmer: 152×214 mm Počet strán: 400 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách