Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Tajomstvo ríše draka


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
27,90€
Zľava 15%
23,80€

Tajomstvo ríše draka je interaktívna rozprávková kniha, ktorá deti jemne a láskavo, dobrodružne i vtipne povedie do ich vnútornej krajiny.
Do krajiny predstáv, snov a túžob, ale aj veľkých emócií, skrytých obáv či sklamaní.

Otázky, ktorými je dej príbehov popretkávaný, vťahujú deti do deja. Malí aj veľkí čitatelia sa s hrdinami ľahko stotožnia a prežívajú s nimi ich príbehy: ich vnútorné premeny, zápasy a víťazstvá… a spoločne nachádzajú cesty, ako dosiahnuť želanú životnú zmenu.

Tai chi pohľad
Tai chi pre deti je hravé, fantazijné, hovorí detskou rečou.
To najdôležitejšie, čo z neho chcem deťom odovzdať, je vnímať svoje telo, spoznať jeho múdrosť. Vedieť, kedy má energie málo, kedy veľa a čo sa s tým dá spraviť. Dokázať počúvať seba, aby neskôr vedeli rozumieť iným a spolupracovať s nimi.
Takéto vnímanie nie je u deti úplne bežné; aj preto som sa rozhodla pretlmočiť ho do rozprávok.

Psychologický pohľad
Rozprávky môžu byť viac než len príjemná spoločná chvíľa pri ich čítaní či rozprávaní.
Môžu byť mocným nástrojom, ktorý pomáha deťom harmonicky sa rozvíjať a napĺňať svoj potenciál.
Rozprávky v sebe totiž nesú múdrosť zhustenú do symbolickej podoby, sú univerzálnymi príbehmi o životných výzvach, ale aj o vývinových úlohách, v ktorých rastie a dozrieva detská psychika.

Rodičovský pohľad
Tajomstvo ríše draka je rastúca kniha – prvých 5 príbehov je určených menším čitateľom, 5 tým väčším. Takto môže kniha sprevádzať vaše deti dlhý čas a tak skoro z nej nevyrastú.
Vo viacerých príbehoch sa deti stávajú spolutvorcami deja, a to je tiež jedno z posolstiev knihy – ukázať deťom, že si môžu a vedia utvárať svoj život.
Odpovede na otázky v knihe sú cestou, ako môžu dospelí deťom lepšie porozumieť; a taktiež sa deti učia rozumieť samy sebe.

V príbehoch deti môžu vymýšľať meno hlavného hrdinu alebo názov krajiny, kde žije. Môžu sa rozhodnúť, ako bude príbeh pokračovať alebo ako by sa v konkrétnej situácii zachovali ony.

Na otázky, ktoré v knihe kladie autorka (učiteľka tai chi, psychologička a mama v jednej osobe), môžu spolu s deťmi odpovedať aj dospelí čitatelia (rodičia, starí rodičia, učitelia…). Vďaka nim sa kniha stáva veľmi osobnou a blízkou.

Rok vydania: 2022 Odporúčaný vek: 4-11 Rozmer: 110×160 mm Počet strán: 150 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: mysteriózny, dobrodružný, humorný

Zaradené v kategóriách