Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Matematika 3 pre základné školy - pracovná učebnica 1. diel


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
8,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup


Matematika pre 3. ročník, 1. diel je súčasťou série Matematika pre 1. stupeň ZŠ, ktorá tvorí ucelený súbor pracovných učebníc na vyučovanie matematika na prvom stupni základnej školy. Žiakov ňou sprevádzajú múdry macko Mat, rozumná sova Ema a bystrá rybka Tika, ktorí pri osvojovaní si jednotlivých algoritmov sčítania a odčítania využívajú schémy, s ktorými sa žiaci v našich pracovných učebniciach stretli už v prvom a druhom ročníku. V treťom ročníku k nim pribudol vrchnáčik PETko.

Séria je doplnená pracovnými učebnicami z geometrie.

Pracovná učebnica je zameraná na opakovanie učiva druhého ročníka, na oboznámenie sa so spojmi násobenia a delenia v obore malej násobilky. Každý nový matematický problém predkladáme formou jednoduchej slovnej úlohy, čím poukazujeme na využitie matematiky v bežnom živote. Objavovanie vzťahov medzi činiteľmi a násobkami sme spestrili násobilkovými štvorcami. Žiakov vedieme aj k uvedomeniu, že jeden matematický problém môžu riešiť viacerými spôsobmi.

Okrem štandardných úloh sa objavujú aj náročnejšie úlohy označené klobúkom, ktoré sú určené na prácu v triede a majú viesť k diskusii (nie sú určené na domáce úlohy). Každá kapitola sa končí autotestom, ktorá slúži na opakovanie nadobudnutých vedomostí.

Okrem štandardných úloh a klasických slovných úloh nájdu deti v PU aj mnoho úloh podporujúcich tvorivé myslenie, úloh určených na prácu v skupinách, projektových úloh využívajúcich medzipredmetové vzťahy… V učebnici sú zaradené aj úlohy rozvíjajúce čítanie s porozumením a kritické myslenie. Na každej strane sa nachádza (za)okrajová úloha pre tých, ktorí svoju prácu skončili skôr, čím sa snažíme dať priestor aj šikovnejším deťom. Dôležitý faktor, ktorý v PU aktívne aplikujeme je sebahodnotenie.

Titul je schválený MŠVVaŠ SR.

Recenzie a kritiky

ISBN: 9788081209444 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 72 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách