Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Svety J.R.R. Tolkiena

Miesta, ktoré inšpirovali Stredozem

John GarthSlovart (2022)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
24,90€
Zľava 24%
18,89€

📚Prečítaná za 16,19€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nová kniha renomovaného tolkienistu Johna Gartha skúma miesta, ktoré inšpirovali autora Pána prsteňov a Hobita pri tvorbe bájnej Stredozeme. Nájdete v nej viac než 100 obrázkov, medzi nimi Tolkienove vlastné ilustrácie i diela ďalších umelcov, mapy, archívne snímky aj fotografie zo súčasnosti. Garthov cestopis vás prevedie rôznymi kútmi sveta, no predovšetkým Spojeným kráľovstvom a jeho grófstvom West Midlands a Oxfordom, ktoré Tolkien tak miloval. Vo vybraných lokalitách spoznáte Hobitov, Imladris, Jagavé jaskyne Aglarondu a ďalšie miesta Stredozeme od hôr a lesov až po rieky, jazerá a pobrežia. Garth využíva hlboké poznatky o Tolkienovom živote a diele, aby opísal jeho tvorivosť, vyvrátil populárne, no nesprávne interpretácie možných inšpirácií pre Stredozem a priniesol vlastné presvedčivé argumenty.

Svety J. R. R. Tolkiena sú sondou do spojenia fantázie a reality a inšpiráciou pre každého, kto chce kráčať v Tolkienových šľapajach.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Worlds of J.R.R. Tolkien Rok vydania: 2022 ISBN: 9788055656861 Rozmer: 210×260 mm Počet strán: 208 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách