Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Róbert Bezák: Medzi nebom a peklom

Táto kniha vznikla ako otvorený dialóg o Bohu a človeku. Medzi nebom a peklom je výsledkom dlhých letných rozhovorov Štefana...

Štefan HríbW PRESS (2013)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
10,99€

📚Prečítaná za 6,04€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Táto kniha vznikla ako otvorený dialóg o Bohu a človeku. Medzi nebom a peklom je výsledkom dlhých letných rozhovorov Štefana Hríba s Róbertom Bezákom, ktoré sa uskutočnili v kláštore redemptoristov

V knihe nájdete odpovede aj na otázky:

- o Bohu
Je Boh žiarlivy´? Je mu nás ľúto? Prečo nenapíše na oblohu, že existuje? Naozaj vyhnal ľudí z raja pre ovocie?
Ale aj o tom, prečo je medzi nami a Ním neodstrániteľny´ závoj.

- o človeku
Sme na obraz Boží či skôr pod neho? Akú máme cenu, keď pri cunami umierame ako muchy? Sme všetci chorí? Ale aj o tom, či na spásu stačí ľútosť v poslednej sekunde.

- o cirkvi
Rozumie cirkev svetu? Sú kňazi k Bohu bližšie, ako laici? Prečo sa cirkev spája s národom či štátom? Ale aj o tom, či je láska kľúčovy´m kritériom pre postup v hierarchii.

Róbert Bezák bol menovaný za arcibiskupa Trnavskej arcidiecézy 18. apríla 2009. Od septembra 2009 viackrát informoval Svätú stolicu o závažných problémoch spojených so stavom a riadením arcidiecézy za jeho predchodcu Jána Sokola. Po apoštolskej vizitácii (22. 1. - 1. 2. 2012) bol nútený pápežským nunciom Mariom Giordanom k rezignácii. Po odmietnutí rezignácie bol odvolaný z úradu bez uvedenia konkrétnych dôvodov.

Štefan Hríb pracoval od roku 1991 ako komentátor Lidových Novín. V roku 1992 začal v Rádiu Slobodná Európa ako dopisovateľ, neskôr moderátor. Od roku 1997 pracoval v týždenníku Domino Fórum ako redaktor, neskôr šéfredaktor. V roku 2004 založil časopis .týždeň. Moderuje televíznu reláciu Lampa.

Ukážka textu z knihy


Odpor ku kresťanstvu je zvláštna vec. Ale je spôsobený aj tým, že kresťanstvo je predstavované najmä ako niečo, čo musíš, ako príkazy, zákazy, a tiež ako územie hroziaceho hnevu. Nakoľko sa má človek Boha báť?

Ja som tak učil morálnu teológiu, že čím pridávame viac príkazov, zákonov, tých trestných, tých penálnych, tým viac to hovorí o nedostatočnosti človeka. A čím menej je zákonov, tým to hovorí o väčšej hodnote človeka. Nie nadarmo mal svätý Augustín tú známu vetu: „Miluj a rob, čo chceš.“ Dôraz nebol na egoistické „rob, čo chceš“, ale na „miluj“.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2013 ISBN: 9788097119621 Rozmer: 152×211 mm Počet strán: 120 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách