Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čože je človek?

Sprievodca biblickou antropológiou


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
25,00€
Zľava 10%
22,50€

📚Prečítaná za 16,25€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

Dokument vysvetľuje definíciu toho, čo je človek v Starom a Novom zákone. Témy sú zosúladené do súvislého celku. Základom je originálny výkladový postup, ktorý za referenčný text zvolil rozprávanie Gn 2–3, pretože tieto biblické stránky považuje novozákonná literatúra a dogmatická tradícia Cirkvi za kľúčové.

V úvodných kapitolách autor stručne načrtáva to, čo konštituuje osobu človeka, a už od počiatku ju zasadzuje do dynamického procesu, v ktorom ľudské stvorenie prijíma rozhodujúcu úlohu pre svoju vlastnú budúcnosť. Toto všetko je predstavené vo vzťahu k aktívnej a láskavej Božej prítomnosti, bez ktorej sa nedá pochopiť ani podstata človeka, ani zmysel jeho dejín.

Každý z významných bodov je rozvinutý s odkazom na celú biblickú literatúru – rôzne tradície Starého i Nového zákona prispievajú k vytvoreniu komplexného obrazu postavy človeka, ktorý sa predstavuje ako tajomstvo, otvorené skúmaniu, a ako jeden z divov Božieho konania. Tento dokument učiteľom teologických fakúlt, ale aj katechétom a študentom poslúži ako pomôcka, ktorá chce ukázať ucelený pohľad na Boží plán, ktorý sa začal stvorením a postupne sa uskutočňuje až do svojho naplnenia v Kristovi, novom človeku.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 Odporúčaný vek: 15+ ISBN: 9788081615498 Rozmer: 120×200 mm Počet strán: 424 Väzba: šitá Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách