Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Premena

Premena Q 111 - Edice: Ženský prstoklad - Vydavateľstvo Q111 - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu matná - 184 str. - ISBN: 978

Liv UllmannQ111 (2003) • Edícia Ženský prstoklad

🍌 Odosielame o 6 dní.
3,32€
Zľava 31%
2,29€

📚Prečítaná za 2,16€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Keď táto kniha vyšla u nás po prvý raz, nórska herečka Liv Ullmannová bola už známa, uznávaná, slávna. V knihe PREMENA píše aj o sláve, aj o uznaní, aj o tom, ako ju v rôznych končinách sveta zasypávali poctami a kvetmi, aby napokon večer zostala v prepychovom apartmáne hotela sama. Sama so sebou, s myšlienkami, smútkom, túžbami, pocitmi ženy, v ktorej stále žije dievčatko, placho sa dotýkajúce vecí sveta a intenzívne vnímajúce jeho dotyky.
Liv Ullmannová píše o sebe, ale nie je to "klasická" biografia - aj ona to popiera: nepíšem životopis. Sú to fragmenty zo života: o matke, o detstve, o dcére Lin, voči ktorej cíti výčitky svedomia, lebo je žena a žena sa má, aspoň podľa dobového kánonu, venovať predovšetkým domácnosti, rodine, deťom. Fragmenty o svojej láske, láskach. Fragmenty o práci herečky v divadle i vo filme. A predsa je to ucelená výpoveď, kniha neobyčajná formou i obsahom, kniha sugestívna, premýšľavá, nabádajúca myslieť... KNIHA! Ponúkam ju čitateľom, ktorí si Liv Ullmannovú pamätajú z mnohých Bergmanových filmov, a prinášame ju tým mladším, ktorých zaujíma plnosť života jednej obyčajnej, neobyčajnej ženy herečky. Iste pri tom môže byť pre čitateľov zaujímavá informácia, že roku 2008 sa zúčastnila filmového festivalu v Trenčíne.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2003 ISBN: 8085401649 Rozmer: 130×180 mm Počet strán: 184 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách