Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Temná hmota

V čase slávnych polárnych expedícií, keď Amundsenove výpravy boli nedávnou minulosťou, skupina mladíkov z bohatých rodín sa...

Michelle PaverEnigma (2012)

🍌 Odosielame o 12 dní.
2,50€
Zľava 12%
2,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V čase slávnych polárnych expedícií, keď Amundsenove výpravy boli nedávnou minulosťou, skupina mladíkov z bohatých rodín sa rozhodne stráviť polárnu noc v ďalekej Arktíde. Po krátkom váhaní sa k nim pripojí Jack Miller. Chudobný, osamelý, nespokojný so svojou monotónnou prácou úradníka, zúfalo chce zmeniť svoj život. Chopí sa šance a stáva sa telegrafistom výpravy.

Zakrátko sa už päť mužov a osem huskyov plaví cez Barentsovo more na Špicbergy v svetle polnočného slnka. Nadšenie a úžas ich sprevádza až do cieľa plavby. Neobývaná zátoka Gruhuken, v ktorej budú táboriť celý rok, ich očarí.

Leto v ďalekej Arktíde je krátke a čoskoro naposledy uvidia slnko. Polárna noc zahalí krajinu, nasledujú dlhé mesiace tmy a Jack cíti čoraz väčšiu úzkosť. Zhodou nepriaznivých okolností jeho druhovia jeden po druhom opúšťajú Gruhuken. Jack zostáva sám...

Ale Gruhuken nie je neobývaný. Niekto tam vonku v temnote chodí, počuť kroky, cudné zvuky... A Jack sa pýta: Kto je to? Čo odo mňa chce? A prečo ma nenávidí?

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788081330162 Rozmer: 220×140 mm Počet strán: 230 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách