Lekárska veda urobila pri liečení a predchádzaní chorôb pomocou živín v posledných rokoch nesmierne pokroky. Autorka tejto publikácie sa špecializovala na ortomolekulárnu medicínu, ktorá lieči živinami, t.j. látkami obsiahnutými v ľudskom tele.
Nedostaok niektorých látok v organizme vyvolá určitú chorobu. Z toho hľadiska je zloženie potravy pre chorého rovnako dôležité ako i pre zdraveho. Uzdravenie z akejkoľvek choroby nemôže byť rýchle, ak je neúčinné trávenie a vstrebávanie. Naša strava by mala pozostávať čo najviac z potravín v prirodzenom stave. O stupni nášho zdravia rozhoduje nielen výber potravín, ale aj spôsob ako ich pripravujeme. Ak jeme potraviny, ktoré majú nevhodný pomer kalórií a živín , vznikne nedostatok životne dôležitých živín.
Rok vydania:
2013Rozmer:
148×210 mmPočet strán:
192Väzba:
brožovanáŠtýl: zdravéJazyk: slovenčina