Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čarodejnice

Toto je pravdepodobne prvý "detský horor" vôbec (ak sem nerátame, povedzme... Červenú čiapočku).V príbehu malého chlapca,...

Roald DahlEnigma (2012)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
9,20€
Zľava 16%
7,70€

📚Prečítaná za 5,98€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Toto je pravdepodobne prvý "detský horor" vôbec (ak sem nerátame, povedzme... Červenú čiapočku).
V príbehu malého chlapca, ktorého čarodejnice premenia na myš, zažijete scény, pri ktorých tuhne krv v žilách, no i množstvo komických situácií. Koniec príbehu je prekvapujúci. Vzťah babičky a vnuka, začarovaného do zvieracej podoby, vás určite dojme a azda vám i trochu pomôže v hľadaní odpovede na otázku, čo je v ľudskom živote dôležité a čo nie.
Za tento neodolateľne originálny príbeh, ktorý bol i sfilmovaný, získal Roald Dahl

Ukážka textu z knihy


Čarodejnice z rozprávok nosia smiešne čierne klobúky, čierne plášte a lietajú na metle.
Toto ale nie je rozprávka. Tento príbeh je o n a o z a j s t n ý c h č a r o d e j n i c i a c h.
Poviem vám to najdôležitejšie, čo by ste mali vedieť o n a o z a j s t n ý c h č a r o d e j n i c i a c h. Pozorne počúvajte a navždy si zapamätajte to, čo nasleduje.
N a o z a j s t n é č a r o d e j n i c e sa obliekajú do normálnych šiat a vyzerajú celkom ako ostatné ženy. Bývajú v normálnych domoch a mávajú úplne n o r m á l n e z a m e s t n a n ia.
Preto je také ťažké ich rozoznať.
N a o z a j s t n é č a r o d e j n i c e nenávidia deti zúrivou neprekonateľnou nenávisťou, ktorá je zúrivejšia a neprekonateľnejšia ako tá najzúrivejšia a naj- neprekonateľnejšia nenávisť, akú si viete predstaviť.
N a o z a j s t n á č a r o d e j n i c a sa chce za každú cenu zbaviť detí vo vlastnom okolí. Trávi všetok svoj čas vymýšľaním všakovakých úkladov a nástrah proti nim. Jej vášňou je odstraňovať ich pekne jedno po druhom. Celý deň len na to myslí. Dokonca i vtedy, keď pracuje ako pokladníčka v obchodnom dome, ako korešpondentka u podnikateľa alebo sa rozváža v nádherných autách (môže robiť ktorúkoľvek z týchto vecí), jej myseľ sa zaoberá vymýšľaním, plánovaním, spriadaním, snovaním, chystaním, kutením a kuchtením tých najkrvilačnejších vražedných úkladov.
"Ktoré dieťa," víri jej ustavične hlavou, "ktoré dieťa si tentoraz vyhliadnem a odpracem?"
Z odpratávania detí má n a o z a j s t n á č a r o d e j n i c a taký pôžitok, ako keď vy spratávate misu jahôd so šľahačkou.
Uspokojí sa s odprataním jedného decka týždenne. Ak sa jej to nepodarí, je mrzutá.
Jedno decko týždenne je päťdesiatdva za rok.
Nech zmizne rýchlo každý detský nepodarok.
Také je heslo všetkých čarodejníc.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Witches Rok vydania: 2012 Odporúčaný vek: 7+ ISBN: 9788081330070 Rozmer: 140×215 mm Počet strán: 204 Väzba: pevná Štýl: napínavý, humorný, dobrodružnýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách