Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Manažment finančných rizík podniku

Monografia renomovaného autorského kolektívu vznikla ako výstup riešenia viacerých úloh, najmä však úlohy „Finančné a...


🍎 Vypredané
8,80€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Monografia renomovaného autorského kolektívu vznikla ako výstup riešenia viacerých úloh, najmä však úlohy „Finančné a ekonomické aspekty podnikania slovenských podnikov po vstupe do Európskej únie“.

Autori najskôr uvádzajú čitateľa do problematiky manažmentu finančného rizika – od jeho jednotlivých foriem, všeobecného modelu, životného cyklu a klasifikácie až po konkretizáciu úloh útvaru manažmentu finančného rizika a model interného auditu finančných rizík podniku. Charakterizujú finančné a komoditné deriváty, úlohy finančného inžinierstva i stratégie finančného investovania. Osobitné kapitoly sú venované forwardovým a futures kontraktom, opčným a swapovým kontraktom, ktoré vyúsťujú do príkladov na riešenie. Autori potom prechádzajú k menej známej problematike derivátov vyšších generácií, skúmajú odraz derivátov v IAS/IFRS a v slovenskej právnej úprave a napokon načrtávajú ďalšie vývojové tendencie vo finančnom inžinierstve.

Výsostne súčasná problematika odzrkadľujúca tendencie vo svetových financiách a svedčiaca o finančnej revolúcii vo svetovej ekonomike zaujme nielen pracovníkov finančnej praxe, ale aj špičkových podnikových manažérov a študentov všetkých fakúlt ekonomického zamerania.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2007 ISBN: 9788080781323 Rozmer: 177×248 mm Počet strán: 383 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách