Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ošetrovateľský proces v internom ošetrovateľstve

Pri zostavovaní učebnice Ošetrovateľský proces v internom ošetrovateľstve autori vychádzali z filozofie zdravia, koncepcie...


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
10,00€
Zľava 29%
7,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pri zostavovaní učebnice Ošetrovateľský proces v internom ošetrovateľstve autori vychádzali z filozofie zdravia, koncepcie odboru ošetrovateľstva a z noriem ošetrovateľskej praxe. Základom pre spracovanie obsahu interného ošetrovateľstva bola metóda ošetrovateľského procesu, ktorá sa považuje za jednoduchý algoritmus odborného uvažovania sestry v akomkoľvek kontakte s chorým a so zdravým človekom.

Učebný text predpokladá isté východiskové vedomosti z anatómie a fyziológie, vnútorného lekárstva, klinickej propedeutiky, terapeutických postupov, ošetrovateľských disciplín a manažmentu ošetrovateľského procesu. Jednotlivé kapitoly sú tvorené tak, aby rešpektovali kroky ošetrovateľského procesu vo všeobecnej a konkrétnej rovine pri určovaní ošetrovateľských diagnóz podľa systému NANDA-International taxonómia II. Cieľom je pochopiť podstatu a úlohy interného ošetrovateľstva, špecifiká ošetrovateľského procesu a činnosti sestry na jednotlivých úsekoch práce.

Vzdelávací proces študenta predpokladá zachovať postupnosť v osvojovaní špecifík ošetrovateľského procesu pri jednotlivých systémových ochoreniach. Študent pri systémových ochoreniach aplikuje jednotlivé kroky ošetrovateľského procesu, pričom pracuje s konkrétnou kazuistikou, ktorú spracoval na klinických cvičeniach.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788080633585 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 240 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách