Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pýcha a predsudok

Jane Austenová je slávna anglická spisovateľka, zakladateľka moderného rodinného románu. Vo svojich dielach zachytávala...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
4,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Jane Austenová je slávna anglická spisovateľka, zakladateľka moderného rodinného románu. Vo svojich dielach zachytávala život anglických vidieckych "vyšších" vrstiev v 18. a 19. storočí. Jedním z nich je také Pýcha a predsudok.


Najznámejší román Jane Austenovej s ľahkou iróniou zobrazuje prostredie, morálku a zvyky anglickej vidieckej šľachty.


Povrchná pani Bennetová má jediný cieĺ - dobre vydať päť dcér. Najstaršia, Jane, je pekná, milá a dobrosrdečná. Elizabeth je pôvabná, úprimná, má svojrázne názory, často šokujúce okolie. Mary je tichá a nadovšetko rada číta. Dve najmladšie - Lýdia a Kitty - sú ľahkomyseĺné a koketné.


Hlavnou hrdinkou je Elizabeth. Stelesňuje autorkine predstavy o ideálnej žene. Ústredným motívom románu je postupný prerod nesympatie na náklonnosť a neskôr lásku, medzi ňou a pánom Darcym. Takmer do poslednej chvíle nás autorka udržiava v napätí, ako sa skončí ich príbeh.


Recenzie a kritiky

Originálny názov: Pride and Prejudice Rok vydania: 2011 ISBN: 9788073609672 Rozmer: 135×210 mm Počet strán: 416 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: romantický

Zaradené v kategóriách