Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Latinský jazyk

Učebnica tvorí základ pre povinné štúdium latinského jazyka na všetkých typoch zdravotníckych škôl v prvom ročníku. Učivo je...

Jan KábrtOsveta (2011)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
12,00€
Zľava 40%
7,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Učebnica tvorí základ pre povinné štúdium latinského jazyka na všetkých typoch zdravotníckych škôl v prvom ročníku. Učivo je usporiadané tak, aby študenti zvládli väčšinu látky pod vedením učiteľa v škole. Každá lekcia tvorí organický celok alebo časť celku. Jednotlivé lekcie na seba navzájom nadväzujú tematicky i slovnou zásobou a vnútorne sú logicky spojené jednoduchými metodickými zásadami.

Základom učebnice je slovná zásoba. Termíny sú uvedené samostatne a vo vzájomných odborných väzbách. V jednoduchých vetách sa vysvetľujú príslušné gramatické javy, a to štruktúrne aj obsahovo. Zameranie i praktické využitie určujú frekvenciu gramatických kategórií (nie sú zahrnuté príklady so všetkými osobami či pádmi). Časovým možnostiam a úrovni náročnosti je prispôsobená aj slovná zásoba. Gramatické poznámky vysvetľujú gramatické javy nevyhnutné pre štúdium a používanie názvoslovia. Veľká pozornosť sa preto venuje tvoreniu slov, skloňovaniu podstatných a prídavných mien, postaveniu a tvaru prívlastkov, ale tiež precvičovaniu. Tabuľky a prehľady majú prispieť k rýchlej orientácii pri opakovaní a zapamätaní učiva.

Príklady diagnóz a články s odbornou tematikou slúžia na rozšírenie slovnej zásoby vo vecných gramatických súvislostiach.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788080633530 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 156 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina, latinčina

Zaradené v kategóriách