Touto knihou, jej postavami a svedectvom, sa inšpiroval aj svetoznámy seriál HBO Chernobyl, ktorý úspešné láme rekordy diváckej sledovanosti v mnohých krajinách. Zobraziť viac
V knihe okrem nového jedálnička a tipov na raňajky, desiaté a olovranty nájdete aj odpovede na vaše najčastejšie otázky týkajúce sa stravovania na dovolenkách či služobných cestách... Zobraziť viac
V knihe nájdete aj veľké množstvo receptov pre ľudí, ktorí nekonzumujú mäso. Ďalej potom ukážku nielen Vianočného menu, ale aj príbeh Simonky, žiačky Antónie Mačingovej. Simonka je jednou z vás... Zobraziť viac
Keď novinár Bas Kast vo svojich štyridsiatich rokoch skolaboval s bolesťami na hrudníku, vynorila sa pred ním existenčná otázka: Zruinoval si zdravie nezdravou stravou (Junkfood) bez akejkoľvek hodnoty?... Zobraziť viac
Zápal je reakciou imunitného systému, ktorá nás chráni proti toxínom, infekciám a poraneniam. Chronický zápal, ktorý v tele pretrváva dlhú dobu, avšak spôsobuje závažné poškodenie a poruchy vedúce k chronickým ochoreniam... Zobraziť viac
Popredný americký historik prichádza s kronikou nástupu autoritárstva od Ruska cez Európu po Ameriku. Po skončení studenej vojny sa zdalo, že víťazstvo liberálnej demokracie je definitívne. Pozorovatelia ohlásili koniec dejín, uverili v mierovú... Zobraziť viac
Yuval Noah Harari nás opäť pozýva na napínavú cestu tými najnaliehavejšími otázkami súčasnej doby. Zlatou niťou, ktorá sa vinie jeho novou vzrušujúcou knihou, je výzva, aby sme venovali kolektívnu aj individuálnu pozornosť neustálej zmene... Zobraziť viac
Po motivačnom románe Prebijem sa! Štefánik prináša Jozef Banáš príbeh najúspešnejšieho česko-slovenského a jedného z najúspešnejších svetových podnikateľov – Tomáša Baťu zakladateľa... Zobraziť viac
Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživná kniha o jídle Karolíny Fourové.. Zobraziť viac
Kniha Čo naozaj jeme? britského lekára spochybňuje všetky stravovacie návyky, vládne opatrenia, zázračné riešenia či nálepky, ktorými sa označujú niektoré údajne škodlivé potraviny, a nabáda nás, aby sme razantne prehodnotili svoj vzťah k jedlu... Zobraziť viac
Ľudskosť ponúka nový pohľad na uplynulých 200 000 rokov ľudských dejín a snaží sa dokázať, že sme od prírody prívetiví, že sme zameraní viac na spoluprácu ako na konkurenciu a že sme náchylní si navzájom skôr dôverovať než neveriť... Zobraziť viac
Obsah: Teľací perkelt Zapečený perkelt Hovädzý perkelt Vajecný perkelt Srnčí perkelt Teľací paprikáš s... Zobraziť viac
Hlavnou postavou tejto knihy je mesto Nové Zámky a jeho vojnový osud. Tri americké bombardovania medzi októbrom 1944 a marcom 1945 navždy zmenili jeho tvár a jazvy, ktoré po týchto ranách zostali, sú boľavé ešte aj dnes... Zobraziť viac
Výživoví poradcovia doporučujú aspoň 5 porcií čerstvého ovocia a zeleniny denne. Ruku na srdce - dopriavate si to? Nie? Ale aj tak dobre viete, že to vaše telo potrebuje. Smoothie sú super spôsob, ako si zaistiť dávku, ktorú potrebujete... Zobraziť viac
Rýchly život niekedy vyžaduje rýchle riešenia. Rýchle riešenia môžu byť aj rozumné, bezpečné a dobré. Rýchle jedlá tiež. Dr. Igor Bukovský s dvomi šarmantnými kolegyňami vytvorili silnú autorskú zostavu, ktorá pripravila novú knihu z dielne AKV... Zobraziť viac
Yuval Noah Harari v knihe Homo Deus skúma budúcnosť ľudstva a ponúka víziu zajtrajška</b>, ktorá sa zdá byť nezrozumiteľná, ale časom sa stane neodvratná: ľudstvo stratí nielen svoju dominanciu, ale aj samotný zmysel... Zobraziť viac
Kniha britského lekára spochybňuje všetky stravovacie návyky, vládne opatrenia, zázračné riešenia či nálepky, ktorými sa označujú niektoré údajne škodlivé potraviny, a nabáda nás, aby sme razantne prehodnotili svoj vzťah k jedlu... Zobraziť viac
Ak chcete pochopiť, čo sa deje vo svete, pozrite sa na mapu. V tejto novej objavnej knihe nás Marshall zavedie do desiatich regiónov, ktoré budú formovať globálnu politiku a moc. Zistíte, prečo je zemská atmosféra ďalším bojiskom sveta, ... Zobraziť viac
Připravte se na nejvíc. Kuchařka s číslem 2 Deníku Dity P. vás lapí a nikdy nepustí. Přiková ke sporáku. Rozesměje i dojme. Roztočí fantazii a možná přiměje k zamyšlení, jak moc vaření „dělá“ život. Dita ví, že strašně moc... Zobraziť viac
Obsah: Fazuľový guláš Zemiakový paprikáš s párkom Stará trhanka Kaša s jahňacinou Obličky so špikom Mäso na spôsob... Zobraziť viac