Táto kniha je prelomovým dielom v oblasti tzv. novej biológie. Predstavuje nádejnú syntézu najmodernejšieho a najlepšieho výskumu v oblasti bunkovej biológie a kvantovej fyziky. Je skutočným prelomom v tradičnom myslení... Zobraziť viac
Praktický a prehľadný sprievodca predstavuje 86 najrozšírenejších sladkovodných druhov rýb v strednej Európe vyobrazených v ich prirodzenom prostredí... Zobraziť viac
Praktický pomocník pri určovaní a zbere húb priamo v teréne. Charakteristiky jednotlivých húb dopĺňajú farebné fotografie, ktoré začiatočníkom uľahčia identifikáciu aj menej známeho úlovku... Zobraziť viac
Stručná príručka k najzložitejšiemu prístroju na svete, na ktorý sa, žiaľ, nevzťahuje záruka. Pri čítaní tejto mimoriadne zábavnej, informáciami nabitej knihy o mozgu sa dozviete o jeho technických špecifikách, o spôsobe jeho fungovania, ... Zobraziť viac
Kone sú veľké a atraktívne zvieratá, ktoré miluje hádam každé dieťa. Dokážete ale pomenovať všetky časti konského tela? A viete, prečo sa toto zviera neustále ľaká? Ako je to s jeho históriou a ako si ho človek vôbec kedysi... Zobraziť viac
Vtáčia ríša je tak pestrá, že vás určite prekvapí o koľkých druhoch vtákov ste ešte nikdy nepočuli. Potom už ostáva len krôčik k tomu, aby ste vyrazili von a pozorovali prírodu okolo seba iným spôsobom. Za každou vetvou či steblom t Zobraziť viac
Najjednoduchší a vizuálne najpútavejší sprievodca stravou a výživou Existuje dokonalá strava? Musíme vypiť osem pohárov... Zobraziť viac
Ako robí mačiatko? A ako kozľa? Pohladkaj ich jemnú srsť a zisti, ako robia. V knihe na teba čakajú zvierací kamaráti na mnohých krásnych fotografiách, z ktorých si niektoré môžeš dokonca pohladkať vďaka hmatovým prvkom ... Zobraziť viac
Teraz si môžete vytvoriť svoju vlastnú knihu bylinkových receptov aj vy sami. Rodinné bylinkové recepty si zaslúžia viac ako len pokrčené výstrižky z časopisov alebo kúsky papierov, na ktorých sú načarbané... Zobraziť viac
Knihe slovenského autora - skúseného bylinkára a zároveň propagátora tesného spolužitia človeka s rastlinami, liečivými darmi matky prírody - by prináležal tiež podtitul Kurz pre začínajúcich aj pokročilých bylinkárov... Zobraziť viac
Snažila som sa prístupným a zrozumiteľným spôsobom zapísať všetky svoje skúsenosti s liečivými bylinkami, aby som pomohla všetkým, čo hľadajú radu a pomoc. Moje liečivé bylinky a odporúčané recepty pomohli už mnohým ľuďom v zúfalej situácii, pri... Zobraziť viac
Ak tiež žijete na planéte Zem a máte záujem ju poznať trochu viac do hĺbky, táto knižka je určite práve pre vás! Naučte sa niečo viac o ich základných stavebných kameňoch – doslova! Zoznámte sa s... Zobraziť viac
Viac ako 400 zvierat z celého sveta, zoradených prehľadne podľa radov, čeľadí a druhov... Zobraziť viac
Na počiatku bola bunka je príbeh o jednom z najväčších divov prírody – vzniku nového človeka od prvej bunky až po jeho prvý nádych. Nejde o príručku pre budúcich rodičov, ale skôr o fascinujúce čítanie pre milovníkov literatúry faktu... Zobraziť viac
Peter Wohlleben, autor bestselleru Tajný život stromov, sa s vami delí o to najdôležitejšie zo svojich poznatkov o lese:... Zobraziť viac
Ako bylinky poznávať, zbierať, spracovávať, uschovávať a potom aj používať – toto všetko sa dozviete v knihe Babičkine nové bylinky. Sú v nej usporiadané celoživotné skúsenosti a recepty známej bylinkárky, ktoré inde nenájdete... Zobraziť viac
Prečo chodí krab bokom? Majú medúzy telo z medu a fúzov? Ako to, že tučniaky nezamrznú? Vedia lietajúce ryby skutočne... Zobraziť viac
Nemecký bestseller Tajný život stromov už druhý rok neopustil miesto v rebríčku najpredávanejších kníh a nadšené ohlasy čitateľov doteraz neustali. Opantaní autorovou mágiou sa ponoria do lesa a stromy sa stanú ich najbližšími priateľmi... Zobraziť viac
Len dobre udržiavané ovocné stromy a kríky bohato kvitnú a majú množstvo plodov. Pravidelný rez je teda veľmi dôležitý. Dobrým pomocníkom vám pri ňom bude táto knižka, s ktorou sa v spleti konárov stromov a kríkov určite nestratíte. Zobraziť viac
Po väčšinu histórie ľudia verili, že všetko na svete bolo vytvorené naraz. Vedci však začali túto myšlienku spochybňovať, až v roku 1859 prírodovedec a biológ ... Zobraziť viac