Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pediatria I. a II.

Satus (1998)

🍎 Vypredané
20,00€

Na vypracovaní predloženej komplexnej pediatrickej učebnice sa zúčastnil široký kolektív vedúcich odborníkov slovenskej pediatrie.
Široká koncepcia učebnice a fakt, že je určená pre študentov medicíny i pre lekárov pracujúcich v pediatrii si vyžiadali osobitý prístup v štruktúre knihy. Táto učebnica nadväzuje na iné vedomosti získané v nižších ročníkoch vysokoškolského štúdia. Preto sa v nej neopakujú údaje z pediatrickej propedeutiky, infekčného lekárstva, detskej neurológie, ani základné vyšetrovacie, laboratórne a paraklinické metódy, kde je dostatok moderných učebníc.

Explózia nových poznatkov z patofyziológie, genetiky, patologickej anatómie a iných teoretických medicínskych odborov je základom moderného prístupu k diagnostike, terapii a prevencii chorób detského veku. Nebolo sa im preto možné vyhnúť, ale vedomosti potrebné nad úroveň požiadaviek na štátnicu z pediatrie su odlíšene v texte petitom. Použivá sa dostatočné množstvo schém a obrázkov, aby štúdium knihy umožnilo rýchle a trvalé zapamätanie. To je aj dúvod prečo je v texte hojne použité písmo italic a polotučné zvýraznenie najdôležitejších zložiek textu, desatinné delenie statí, názvy nozologických jednotiek alebo syndrómov sú veľkými písmenami a pod. Komplexnosť problematiky si vyžaduje opakované odvolávky na ďalšie kapitoly knihy.

Učebnica je vydana aj na priloženom CD-ROMe.

Vydanie Pediatrie je dvojzväzkové.

Recenzie a kritiky

Príloha: CD ROM Rok vydania: 1998 ISBN: 8096796305 Rozmer: 210×300 mm Počet strán: 1204 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách