Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Systémové choroby spojivového tkaniva (systémové autoimunitné choroby)

Jozef Lukáč, • Osveta (2010)

🍌 Odosielame o 7 dní.
20,00€
Zľava 30%
14,00€

📚Prečítaná za 13,00€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Systémové choroby spojivového tkaniva (SCHS) - systémové autoimunitné choroby - tvoria samostatnú skupinu medzi zápalovými reumatickými chorobami. Vyznačujú sa polysymptómovým klinickým obrazom, postihnutím pohybového ústrojenstva, rôznych orgánov ľudského tela a poruchami imunitného systému. Napriek novým poznatkom o ich etiológii, patogenéze, novým vyšetrovacím a zobrazovacím metódam zostáva ich diagnostika náročná a vyžaduje si interdisciplinárnu spoluprácu. Systémové choroby spojivového tkaniva sú pomerne zriedkavé, ale v klinickej praxi sa lekári pravidelne stretávajú s podozrením na orgánovo špecifické aj systémové autoimunitné choroby (AICH). Práve im je venovaná táto publikácia. Autori sa usilovali, aby poskytla informácie o jednotlivých chorobných jednotkách, ich klinickom obraze, diagnostike, diferenciálnej diagnostike a zásadách ich liečby.

Diferenciálna diagnostika SCHS je náročná, pretože si vyžaduje odlíšenie SCHS od orgánovo špecifických AICH, ostatných zápalových reumatických chorôb a iných celkových chorôb a syndrómov, pri ktorých sa môžu vyskytovať reumatologické príznaky. Okrem toho sú známe viaceré príznaky, syndrómy a laboratórne nálezy, ktoré môžu byť súčasťou klinického obrazu nielen SCHS, ale aj iných chorôb.

Prianím autorov je, aby sa táto monografia stala užitočnou príručkou v klinickej práci nielen pre reumatológov, ale aj pre lekárov iných medicínskych odborov.

Rok vydania: 2010 Rozmer: 170×240 mm Počet strán: 495 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách