Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Žalmy 120 - 150

Komentáre k Starému zákonu 9

Dobrá kniha (2021) • Séria Komentáre k Starému zákonu • 9. diel

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
28,00€
Zľava 18%
22,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

9. zväzok dlhodobého projektu

Kniha žalmov patrí medzi najobľúbenejšie kresťanské a židovské spisy. Po tisícročia učí a povzbudzuje veriaceho človeka komunikovať s Bohom, volať k nemu, prosiť či chváliť ho, a to najmä v náročných životných situáciách. Vďaka svojmu poetickému a intímnemu charakteru sú žalmy atraktívne aj pre nenábožensky orientovaných ľudí a od svojho vzniku inšpirujú umelcov z každej oblasti. Ich obsah a forma sú preto stálym predmetom skúmania nielen biblistov a teológov, ale aj filológov, psychológov či antropológov. Možno povedať, že hlbšie poznávanie žalmov zvyšuje duchovnú, duševnú aj emocionálnu úroveň a kvalitu života.

Kňazom, učiteľom a študentom humanitných smerov na Slovensku chýba k ich práci odborný komentár k Svätému písmu v slovenskom jazyku. Preto sa skupina slovenských biblistov podujala vyplniť túto medzeru.

Jednotlivé úryvky biblického textu sú spracované podľa nasledujúcej schémy:

  • V prvej časti sú predložené preklady z hebrejských a gréckych originálov.
  • Druhá časť je určená pre úzky okruh znalcov hebrejčiny a gréčtiny a obsahuje filologický rozbor a porovnanie hebrejského a gréckeho textu.
  • Tretia časť je určená pre širšiu verejnosť a jej cieľom je podať výklad jednotlivých veršov a menej zrozumiteľných výrazov. V tejto časti podávame nielen moderné výklady, ale aj rabínov, cirkevných otcov a klasikov spirituality.
  • Štvrtá časť ponúka čitateľovi celostné chápanie state a jej dynamiku. Cieľom poslednej časti je poukázať, ako sa daná stať môže použiť pre potreby teológie, pastorácie a liturgie na Slovensku.

Veríme, že toto dielo bude obohatením tak pre odborníkov, ako aj pre veriacich kresťanov Slovenska, prispeje k ekumenickému dialógu a k lepšiemu poznaniu Svätého písma.

Autorský kolektív: editor: Peter Dubovský, autori: Marcela Andoková, Erika Brodňanská, Peter Dubovský, Lucia Hidvéghyová, Jozef Jančovič, Adrián Kacian, Mykhaylyna Kľusková, Róbert Lapko, Libor Marek, Ivan Moďoroši, Juraj Pigula, Milan Sova, Iveta Fides Strenková, Martin Štrbák, Anton Tyrol, Miroslav Varo, Pavel Vilhan.

Vychádza v spolupráci s Teologickou fakultou Trnavskej univerzity.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2021 ISBN: 9788081913082 Rozmer: 165×235 mm Počet strán: 632 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách