Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dalajlama

Nevšedný príbeh

Alexander NormanIkar (2021)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,90€
Zľava 27%
12,30€

📚Prečítaná za 10,99€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dalajlamovo posolstvo súcitu a mieru oslovuje nielen buddhistov, ale aj veriacich rôznych vyznaní a neveriacich. Jeho myšlienky prenikli do všetkých kútov sveta, no osobne zostáva radšej v ústraní. Mnohé z jeho života zostáva pre verejnosť stále skryté.
Alexander Norman sa s dalajlamom zoznámil pred tridsiatimi rokmi, spolupracoval s tibetským lídrom na viacerých knihách vrátane jeho autobiografie Sloboda v exile a svoj jedinečný vzťah k tejto veľkej osobnosti pretavil do pútavého nezabudnuteľného rozprávania.

Dalajlamov príbeh je o dieťati z odľahlej časti Tibetu, z ktorého sa stal najvyšší náboženský a politický vodca, hlavná osobnosť jednej z najfascinujúcejších kultúrnych tradícií na svete. A hoci sa zdá, že so svojím politickým postavením sa nikdy celkom nestotožnil, rozhodnosť potvrdil vo vypätých politických situáciách a neskôr uprostred nebezpečnej buddhistickej schizmy. Ešte viac však udivuje dalajlamova nesmierne bohatá duchovná prax, ktorá vyrastá z tradície živej viery v nadprirodzené javy, mágiu a proroctvá. Niektoré podrobnosti z duchovného života západného čitateľa istotne prekvapia, ale aj inšpirujú. Dalajlama nepochybne patrí k najobľúbenejším a najcharizmatickejším osobnostiam súčasnosti.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Dalai Lama – An Extraordinary Life Rok vydania: 2021 ISBN: 9788055176055 Rozmer: 145×227 mm Počet strán: 416 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách