Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Bratia II.

"Súčasnému Číňanovi stačilo len štyridsať rokov, aby zažil všetko, čo Európania zažili v priebehu štyristo rokov." Jü...

Jü ChuaMarenčin PT (2011) • Séria Bratia • 2. diel

🍌 Odosielame o 6 dní.
13,90€
Zľava 26%
10,30€

📚Prečítaná za 7,65€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

"Súčasnému Číňanovi stačilo len štyridsať rokov, aby zažil všetko, čo Európania zažili v priebehu štyristo rokov."


Jü Chua



„Román prináša šokujúce správy o kultúrnej revolúcii. Druhý diel je situovaný do súčasnosti a prináša obrazy veľkého obratu."


Knižná revue






Čína sa prudko rozvíja. Všetci chcú zbohatnúť, aj nevlastní bratia Holohlavý Li a Železný Sung. Li obchoduje s odpadkami, Sung predáva masť na zväčšenie pŕs pre ženy. Li je prefíkaný obchodník a zarába milióny. Sung je večný smoliar, priveľmi dobrý pre divoký kapitalizmus. Tragikomický príbeh o mladých mužoch, ktorí prežili kultúrnu revolúciu a skúšajú šťastie v nových pomeroch.

Román Bratia od čínskeho spisovateľa Ju Chua získal množstvo medzinárodných ocenení. V slovenčine vychádza v dvoch dieloch. Prvý diel Bratia I vyšiel už dávnejšie. Začiatkom júna 2011 svetlo sveta konečne uzrel aj druhý diel príbehu - Bratia II.



Autor rozpráva príbeh dvoch bratov – Holohlavého Liho a Železného Sunga Všetci vrátane bratov sa snažia v divoko rozmáhajúcej sa Číne zbohatnúť. Každý má no to ale svoj vlastný spôsob. Li obchoduje s odpadkami, je prefíkaný a zarába milióny. Jeho brat Sung predáva krém na zväčšenie ženského poprsia. No bohužiaľ je večný smoliar a hlavne príliš dobrý pre nenásytný kapitalizmus. Román je podarenou groteskou o divokom ázijskom kapitalizme, tragikomickým príbehom dvoch mladých mužov, ktorí sa pokúšajú nájsť šťastie v nových čínskych pomeroch.



Ju Chua (rsp. Yu Hua) je momentálne jeden z popredných čínskych spisovateľov. Narodil sa v provincii Če-ťiang a pôvodným povolaním je zubár. Jeho prvý román s názvom Žiť sa stal v Číne bestsellerom a dokonca sa dočkal aj filmovej podoby. Jeho druhý román Bratia získal množstvo medzinárodných ocenení.


Recenzie a kritiky

Originálny názov: Xiongdi Rok vydania: 2011 ISBN: 9788081140235 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 424 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: humorný, historický

Zaradené v kategóriách