Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Investovanie do ETF pre každého (e-kniha)

PDF EPUB MOBI Martin CabanElist (2021)

🌴 Okamžite na stiahnutie
7,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mnoho ľudí spozornie s vidinou obrovských ziskov, keď započujú o možnosti investovať do budúceho „nového Microsoftu“ alebo „čínskeho Apple“. Predstavujú si, že ak investujú dostatočne skoro a využijú raketový rast novej revolučnej firmy, ich investícia závratne porastie a stanú sa milionármi aj s malým vstupným kapitálom. Keď sa spomenú zabehnuté firmy ako napr. Coca-Cola, Johnson & Johnson alebo Procter & Gamble, zastávajú názor, že tieto firmy už nemajú kam porásť.

Známy priemyselník Andrew Carnegie poznamenal: „Priekopníctvo nevynáša.“ Nová firma sa snaží ponechať si zisky, aby ich následne reinvestovala do svojho rastu. Málokedy je takáto firma dobrou dlhodobou investíciou. Na každý Microsoft a Apple pripadá tisíc zbankrotovaných firiem, ktoré svojho času sľubovali revolúciu vo svojom odvetví.

Mnoho ľudí skúša šťastie v “penny stocks”. Ak ste videli film Vlk z Wall Street, máte dobrú predstavu, o aké firmy väčšinou ide. Na OTC trhu nájdete mnoho serióznych spoločností typu Danone, ale aj vidiecku firmu z Dakoty, ktorá má dvoch zamestnancov, a jej akcie sa obchodujú za 2 centy.

Najlepšie je riziko rozložiť (diverzifikovať). Ako investori nebudete pripravení o zaujímavý výnos a zároveň nebudete podstupovať nadpriemerné riziko.

Priemerný ročný výnos akcií od roku 1802 je 6.6 % ročne. Zlato, ktoré dosiahlo iba 0.7 %, je považované širokou verejnosťou za najvýhodnejšiu investíciu. Pritom je to aktívum, ktoré nič neprodukuje. Nie sú z neho dividendy a ročný výnos nie je schopný predbehnúť infláciu. Pri indexe S&P 500 je výnos od začiatku storočia takmer 10 % ročne. Dlhopisy nie sú takisto v dlhodobom horizonte dobrou investíciou.

Na čom skutočne dlhodobý investor zbohatne, sú stabilné firmy vyplácajúce dividendy. Cieľom tejto knihy je vysvetliť, ako maximalizovať výnos a minimalizovať riziko, a tiež ozrejmiť, prečo sú ETF (exchange-traded fund) fondy jednou z najlepších investícií aj pre začiatočníkov. Chcem poukázať na najlepšie a najbezpečnejšie spôsoby zhodnotenia majetku a zabezpečenia pravidelného príjmu do budúcnosti, pretože reinvestované dividendy dokážu v dlhodobom horizonte robiť naozaj zázraky.
Martin Caban

Rok vydania: 2021 Počet strán: 80 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách