Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Osnova cirkevných štúdií, Teológia III

Súborné dielo 3. zväzok

Emil KrapkaDobrá kniha (2020) • Séria Emil Krapka - Súborné dielo • 3. diel

🍌 Odosielame o 4 dni.
14,90€
Zľava 10%
13,41€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Trnavská univerzita udelila 12. novembra 2013 čestný titul doctor honoris causa pátrovi Emilovi Krapkovi zo Spoločnosti Ježišovej. Toto významné ocenenie podnietilo Vydavateľstvo Dobrá kniha a Teologickú fakultu Trnavskej univerzity vydať Súborné dielo Emila Krapku SJ.

P. Emil Krapka SJ (*1925, Horné Dubové – †2017, Ivanka pri Dunaji) celý svoj život zasvätil kňazskej službe a teológii. Oboje rozvíjalnajprv v časoch vonkajšej neslobody. Ani tie mu nemohli zabrániť v tom, aby rozvíjal a tajne prednášal hlbokú teológiu, pevne zakotvenú v biblickom zjavení, v Tradícii Cirkvi a v osobnom vzťahu k Bohu, ktorého poznával a ktorého učil poznávať svojich poslucháčov. Svojou dlhoročnou systematickou prácou sa vypracoval na poprednú osobnosť slovenskej teológie, ktorá vzbudzovala rešpekt aj v zahraničí.

Do tretieho zväzku sme zaradili rozsiahly materiál Osnova cirkevných štúdií. Keď bol P. Emil Krapka SJ v roku 1968 poverený vedenímtajne účinkujúceho Teologického inštitútu sv. Alojza, usporiadal fi lozofi cké a teologické štúdium pre kandidátov kňazstva, ktorí sa nemohli dostať do štátom kontrolovaného kňazského seminára. Osnovu vypracoval podľadokumentov Druhého vatikánskeho koncilu. Druhú časť tohto zväzku tvoria niektoré vypracované teologické témy a náčrty, ktoré sa našliv jeho pozostalosti.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2020 ISBN: 9788081912788 Rozmer: 145×205 mm Počet strán: 232 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách