Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ak je na zemi raj

Gruzínske kapitoly


🍎 Vypredané
11,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Každý, kto sa cíti nesvoj v spotrebiteľskom stáde, by sa nemal báť otvoriť trinástu komnatu. Za jej dverami nájde nespočetné množstvo netradičných aktivít. Keď sa dokáže zbaviť pút a barličiek postmodernej civilizácie, postaviť sa na vlastné nohy, kráčať podľa vlastnej vôle a prežívať to, k čomu sa dopracoval sám, spozná radosť, akú nevedia vyvolať ani tí najšikovnejší majstri virtuálnej reality.

V edícii Hory, diaľavy pripravujeme cestopisy z oblastí, kam vás nelákajú televízne reklamy ani farebné prospekty. Čitateľ sa dozvie o rýchlo sa zmenšujúcich kútoch panenskej prírody, o svojských vrchároch a o posledných málo narušených kultúrach. Možno dostane aj chuť pustiť sa po autorových stopách. Knihy ho zavedú na ukrajinské poloniny, transylvánske hrebene, kaukazské ľadovce, uralské pustatiny, do sibírskeho Tibetu, bajkalských hôr, rodiska Džingischána, medzi altajských šamanov, bambusy na ostrove Sachalin, ussurijské tigre, kamčatské vulkány a na ďalšie miesta, ktoré modernými technikami spracovaná verejná mienka považuje za nebezpečné a neprístupné.

Publikácia, ktorú prave držíte v rukách, zobrazuje krásu gruzínskej prírody a historických pamiatok, dramatické dejiny prastarého národa. Autor zúročuje svoje bohaté znalosti ľudí a silné priateľské väzby so spisovateľmi spod južných svahov Kaukazu. Gruzínsko navštívil mnohokrát. Celé desaťročia sa systematicky venoval prekladom gruzínskej poézie. Medzi deviatimi ním preloženými titulmi vyšiel aj legendárny epos - Rustaveliho Junák v tigrej koži.

Veľa priestoru venuje životu národných buditeľov a poetov. Ťažisko knihy tvoria rozhovory s predstaviteľmi kultúry, ich filozofické a politické názory. Obraz Gruzínska dotvárajú stretnutia s ďalšími zaujímavými ľuďmi. Opisovaním ich zvykov, osobitostí a názorov presviedča čitateľa, že nejde iba o exotickú, ale aj duchovne inšpirujúcu krajinu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2002 ISBN: 9788096853335 Rozmer: 163×236 mm Počet strán: 156 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách