Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Tatry v časoch monarchie

Kniha Tatry v časoch monarchie vznikla z nostalgie a úprimného obdivu k ľuďom, ktorí sa zaslúžili o vybudovanie tatranských...


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
17,50€
Zľava 15%
14,89€

📚Prečítaná za 14,00€ (Zľava 20%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha Tatry v časoch monarchie vznikla z nostalgie a úprimného obdivu k ľuďom, ktorí sa zaslúžili o vybudovanie tatranských kúpeľných osád. Obsahuje unikátne a zriedkavé zábery z tatranských kúpeľných obcí z prelomu 19. a 20. storočia. Veľká časť z pohľadníc, ktoré v knihe nájdete, neboli ešte nikdy v podobných publikáciach uverejnené.
Narozdiel od kníh podobného žánru zaoberá nielen architektúrou a významnými osobnosťami, ale v neposlednom rade aj bežnými Slovákmi – poverčivými, statočnými, hrdými a divokými. Nemalá časť je zároveň venovaná doprave a rozvoju športového života v našich veľhorách.
Autorka čerpala z dobovej literatúry písanej v anglickom, maďarskom, nemeckom, slovenskom a českom jazyku a snažila sa priblížiť čitateľovi Tatry tak, ako ich videli cudzinci, ktorí sem prichádzali. Dajú sa zvyčajne nájsť v spisoch publikovaných rôznymi dobrodruhmi a cestovateľmi.
Američan John Paget napríklad prirovnáva tatranské osady k prvým mestám v Severnej Amerike. V malebných horských osadách žili títo ľudia svoj tatranský sen. Málokto si dnes uvedomuje, aké ťažké bolo v tej dobe konkurovať iným destináciám. Aké veľké riziko podstupovali investori. Všetci boli pioniermi.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2009 ISBN: 9788097026738 Rozmer: 250×250 mm Počet strán: 96 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách