Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Jediná žena v miestnosti (e-kniha)

Inšpirujúca kniha o pozoruhodnej žene

PDF EPUB MOBI Marie BenedictLindeni (2020) • Edícia Príbehy mimoriadnych žien

🌴 Okamžite na stiahnutie
9,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Oslnivo krásna, ohromujúco múdra. Dokáže svet zvládnuť oboje? Hedy Kieslerová bola mladá talentovaná herečka židovského pôvodu. Jej krása ju zachránila pred nacistami a viedla k manželstvu s bohatým a vplyvným rakúskym obchodníkom so zbraňami. Friedricha Mandla opantala dokonalým telom a krásnou tvárou, jej myseľ však ako mnohí iní veľmi podcenil. Ako jeho manželka si na bohatých viedenských večierkoch vypočula o plánoch a problémoch tretej ríše, ktorým rozumela viac, než by ktokoľvek predpokladal.
Podarilo sa jej zosnovať útek a vymaniť sa z moci chorobne žiarlivého manžela. Dostala sa až do Hollywoodu, kde sa stala Hedy Lamarrovou, hviezdou filmového plátna. Hedy okrem úspešnej hereckej kariéry bola aj vedkyňou a vynálezkyňou. Poznala zopár nepriateľových tajomstiev a prístroj, ktorý vytvorila, mohol pomôcť krajine v boji proti nacistom... keby ju bol niekto počúval. Silný román založený na neuveriteľnom, pravdivom príbehu Hedy Lamarrovej, nádhernej hollywoodskej ikony a zároveň vedkyne, ktorej priekopnícky vynález spôsobil revolúciu v modernej komunikácii.

Originálny názov: The Only Woman in the Room Rok vydania: 2020 Počet strán: 272 Jazyk: slovenčinaŠtýl: životopisný, vojnový, špionážny, politický, historický

Zaradené v kategóriách