Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Počasie ako ho nepoznáš

Príručka mladého meteorológa


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
29,90€
Zľava 29%
21,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Prečo máme štyri ročné obdobia? Vedia zvieratá a rastliny predpovedať počasie? Prečo je obloha modrá? Aká hustá je hmla? Ako sa správať vonku počas búrky? Prečo vznikajú hurikány? Čo je ozónová diera? Ako sa stať meteorologickým pozorovateľom?

Odborníci zo Slovenského hydrometeorologického ústavu pripravili príručku mladého meteorológa, kde sa dozviete všetko, čo vás kedy o počasí zaujímalo. Dvesto strán plných pozoruhodných faktov, zábavných kvízov, obrázkov, fotiek a praktických aktivít vás raz-dva oboznámi so všetkými meteorologickými prvkami, poveternostnými javmi či klímou.

„Počasie nás, ľudí, zaujímalo už od dávnych čias. Prečo? Z úplne praktických dôvodov. To, či prší, mrzne alebo je vonku veľká horúčava, už odpradávna ovplyvňovalo všetky ľudské aktivity. Veď sa skúste lyžovať v letnej horúčave alebo choďte na kúpalisko na Vianoce! Nie je to príliš lákavá predstava, však? Naši predkovia síce na takéto zábavy čas nemali, ale počasie sledovali naozaj pozorne. Museli totiž správne načasovať lov zveri, zber úrody či obrábanie polí. Ak by niektorú z týchto činností nenaplánovali v súlade s počasím, hrozilo by, že neprežijú dlhú a silnú zimu. Ľudí vždy fascinovali zmeny počasia a dodnes sa na tom nič nezmenilo.“

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 ISBN: 9788022212212 Rozmer: 210×240 mm Počet strán: 208 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách