Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pohodou k prosperite II

Slovenský profesoring šťastia

Emil BurákTesfo (2006) • Séria Pohodou k prosperite • 2. diel

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
11,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pohoda ako väčšinová kultúra na Slovensku zatiaľ stále mimoriadne chýba. Chýba najmä ako životný štýl – ktorý by už k vyspelej spoločnosti v treťom tisícročí mal prirodzene patriť. Hoci veľa firiem a inštitútov si tento termín (slovo "pohoda") berie do svojho názvu, pohody je stále nedostatok. V našej krajine máme ekonomický softvér nazvaný rovnakým menom, mnohoročný letný hudobný festival v Trenčíne nesie rovnaký názov, existuje i špeciálna agentúra s týmto názvom...a mohol by som tak pokračovať ďalej. Formy je teda dosť, táto však nedokáže nahradiť obsah.
Nálada väčšiny ľudí na Slovensku v roku 2006 podľa mojich skúseností nebola a nie je dobrá – lebo doba je zložitá a náročná. Hoci denný prísun vtipov vďaka internetu je oveľa väčší ako pred rokmi, ľudia sa smejú oveľa menej a čo je ešte horšie aj oveľa menej srdečne a úprimne. Šťastia treba tejto krajine i ľuďom v nej viac. Hovorí sa, že zo všetkých poučiek o dobrých radách najúčinnejší je recept v podobe piatich prstov jednej ruky k túžbe ako získať trvalé šťastie – zbaviť srdce nenávisti, odbúrať z mysle starosti, žiť jednoducho, dávať viac a očakávať menej.
Optimizmus je potrebný, ale nedostatkový tovar v SR a je len otázkou času, kedy na trhu práce i podnikania začne boom trénerov kvality života a odborníkov na profesoring šťastia. Kým sa tak stane – je vhodné občas prečítať aj doteraz dostupné slovenské triky a recepty ako si jednoducho a lacno dobiť baterku, ako doplniť vlastné sily a získať novú potrebnú energiu. K tomuto účelu energetizačnej literatúry je v SR na knižnom trhu pomerne dosť od zahraničných autorov, ale stále nedostatok od domácich autorov. Pulz života na Slovensku je aj dva roky po vstupe do EÚ veľmi špecifický, ale pohody je stále málo.
Ohlasy na knihu „Pohodou k prosperite – Wellness a Carpe diem“, ktorú som napísal v roku 2005 boli pozitívne a motivovali ma k tomu, aby som sa usiloval o jej pokračovanie. Nejde o žiadne náročné čítanie, lebo cieľom je, aby knihe rozumelo ľahko a pohodlne čo najviac ľudí. Aby sa táto knižočka i jej alternatívne pokračovanie stali symbolom pohody a dobrej nálady i skvelého pocitu. V roku 2006 bolo vytvorené jej prvé pokračovanie, ktoré som nazval „Pohodou k prosperite II. – Slovenský profesoring šťastia“.
Cieľom tejto knihy je potešiť čitateľa a dodať mu čo najviac pozitívneho dopingu. Súčasne ponúknuť určitý súbor praktických rád najmä na báze poučných vtipných bájok, žartíkov a postrehov – ktoré by chceli umocniť pocit pohody pre všetkých Slovákov, ktorí sa rozhodnú predmetné dielko prečítať. Podľa spätnej väzby z prvej knihy od čitateľov, dielko prečítali rôzni ĺudia od 15 ročných až po 80-ročných. Aj voľné pokračovanie chce byť určené pre čo najširšie masy, čomu bol prispôsobený i autorský štýl – informovať, rozosmiať, poučiť i donútiť sa zamyslieť. To všetko spolu najmä hravo a bezbolestne a ...komplexne pohodovo.
Obsahová štruktúra knihy ponúka témy ako sú: život ako najlepšia učebňa, sebaenergetizácia človeka, poučenia z bájok, voňanie človečiny, niektoré recepty na šťastie, vlastné náboženstvo egoistov, humor pre ženy o mužoch, humor pre mužov o ženách, svetová mapa šťastia, úsmev na pracovnom bojisku, niektoré neresti predlžujúce život, ale i recepty k pohode a slovenské špecifiká na životný tréning a profesoring šťastia.
Šťastie sa dá vsugerovať do podvedomia, len to treba vedieť. Autor verí, že pre tých, čo to skutočne chcú - skromným príspevkom – bude práve predkladané dielko.
Prečítal som si knihu americkej slepačej polievky na dušu. Amerika je však od Európy veľmi vzdialená geograficky, hodnotovo, kultúrne. A od Slovenska je ešte oveľa ďalej. Aj preto mi na slovenskom knižnom trhu stále za roky 1990-2005 chýbal slovenský guláš na dušu – t.j. v našom prostredí maximálne využiteľné rady ako rozvíjať vlastné šťastie, úspech, ľudskosť, charizmu a podstatné životné hodnoty. Či sa ho podarilo alebo nepodarilo vhodne a vkusne vytvoriť, nechávam na posúdení váženého čitateľa.
Autor

Rok vydania: 2006 Rozmer: 150×215 mm Počet strán: 207 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách