Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zázračný liek

Kip LangelloIkar (2000)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
5,94€

📚Prečítaná za 3,27€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

 Vzrušujúce rozprávanie o zúfalej mladej žene a lekárovi, ktorý je posadnutý túžbou liečiť Alzheimerovu chrobu. Reportérka Jodie sa rozhodne získať jeho zázračný liek pre svojho otca. V Mexiku, uprostred mayských ruín sa však musí postaviť tvárou v tvár krutej pravde, ktorá sa skrýva za úspechom lieku.

Recenzie:

Za hranicami možností


O tom, že medzi populárnou literatúrou a médiami existuje prienik, ba dokonca neraz aj splývajú, už nik nepochybuje. Oba tieto základné piliere masovej kultúry ponúkajú svojim konzumentom informácie i príslušné napätie v podobe šou, ktorá zabáva a vzbudzuje pocit poznania a nadhľadu zároveň. Médiá ovplyvňujú literatúru a naopak. Nekalé praktiky spoločenského živote sa stávajú témou tak beletrie ako investigatívnych reportáží v médiách.

Autor Kip Langell v Zázračnom lieku odhaľuje pozadie výskumu liečiv, čo nemusí byť len nezištnou službou. Len málo je totiž skutočne geniálnych vynálezov, ktoré sú zo všetkých stránok "kóšer", ako to zisťuje hlavná hrdinka Jodie, úspešná investigatívna reportérka americkej televíznej stanice. Pri kariérnom postupe ju zasiahne ťažký úder osudu: u jej otca sa začali prejavovať príznaky Alzheimerovej choroby. Je nútená zvažovať všetky za aj proti a zložito hľadať nové priority.

Dozvie sa o zázračnom lieku, za ktorým treba cestovať do susedného Mexika. Počiatočnú nedôveru vystrieda úžas z jeho účinkov - otcovi sa navracajú všetky narušené mentálne schopnosti. Ako profesionálka je však zvyknutá veci skúmať do hĺbky, nenecháva sa dlho opájať pocitom víťazstva. Napriek sľubu, danému záhadnému doktorovi Stirlingovi, rozhodne sa poskytnúť vzorku na rozbor otcovmu ošetrujúcemu lekárovi.
Odhalenie je šokujúce: v lieku sa zistila látka pochádzajúca z ľudského tkaniva. Jodie sa ocitá v situácii, keď sa musí rozhodnúť pre normálny život otca alebo proti zabíjaniu nevinných, ktorí slúžili ako zdroj.

Kniha je napínavým čítaním o hraniciach medzi vedou a morálkou, ktorých nedodržiavanie sa vypomstí v rozmáhaní zločinu. Spočiatku očividne pozitívne účinky pôsobia len dočasne, a nakoniec, ako v prípade získavania lieku sa ukáže dokonca zhubným a zavrhnutiahodným.

Martin Gajdoš, Knižná revue 04/2001

Rok vydania: 2000 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 198 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách