Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Rastarika

Inšpirované námetom strateného novinára Paľa Rýpala

Daniel ForgácsIkar (2019)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,90€

📚Prečítaná za 6,55€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Je Rastarika horšia ako slovenská skutočnosť?
Triler, pri ktorom ľahko stratíte ilúzie...

Jozef Banáš

Pútavý, dynamický, vtipný Forgácsov štýl zaručuje, že knihu prečítate rýchlo, pozastavíte sa len kde-tu pri predstave, koho mal tou či tým na mysli.

Novinár Daniel Forgács románom Rastarika rozohráva nevážny seriál absurdít, konšpirácií, povedomých právd i poloprávd a krkolomných dejov, v ktorom každý každého spoznáva, ale nikto sa k nikomu nepriznáva. Čo má stredoeurópske Slovensko spoločné s ostrovnou krajinou kdesi v Karibiku? Novinár Forgács to spoločné našiel v neumelom spojení moci a politiky, v bujnejúcich rudimentoch prízemného paternalizmu, deformáciách prirodzenosti vo vládnutí a vo verejnom ohlupovaní, v spoločenskej atmosfére i osobných postojoch mladých či starých ľudí, ktorí sa kedysi volali občanmi. Vyzerá to tak, že všetci sme hodní jeho humoru, i keď svoju polofantastickú knihu napísal, aby si uctil pamiatku záhadne zmiznutého novinára Paľa Rýpala.
Jozef Banáš

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2019 ISBN: 9788055167114 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 249 Väzba: pevná Štýl: napínavý, politický, filozofický, duchovnýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách