Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Posledná konkubína

Hoci Sači vyrastala v horskej dedine, vždy bola iná ako jej rovesníci. Jedného dňa si jedenásťročné dievčatko s nezvyčajne...

Lesley DownerováIkar (2008)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
16,56€

📚Prečítaná za 9,11€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Hoci Sači vyrastala v horskej dedine, vždy bola iná ako jej rovesníci. Jedného dňa si jedenásťročné dievčatko s nezvyčajne bledou pleťou a jemnými črtami všimne princezná z cisárskej rodiny a vezme ho so sebou do ženského paláca v meste Edo. Palác plný intríg a súperenia obýva tritisíc žien a iba jeden muž môže vidieť ich tvár - šogun. Sači mu vyberú za konkubínu.
Sačin život v paláci však naruší občianska vojna a príchod Angličanov, ktorí chcú rozšíriť svoju koloniálnu ríšu. Sači ako dvojníčka princeznej uteká z paláca, aby odpútala nepriateľov. Cestou stretne muža, ktorý v nej prebudí "zakázané" pocity. Ako sa však možno zaľúbiť v spoločnosti, ktorej jazyk nepozná slovo láska?
Dobrodružno-romantický román, napísaný na základe skutočných udalostí, je veľkolepou kronikou Japonska 19. storočia, kedy sa toto východné impérium s nemennými spoločenskými pravidlami muselo zo dňa na deň zmeniť na modernú krajinu. Je to príbeh krajiny počas revolúcie, ako aj ženy, ktorá vďaka tejto revolte našla samu seba.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Last Concubine Rok vydania: 2008 ISBN: 8055117607 Rozmer: 155×240 mm Počet strán: 375 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický, romantický

Zaradené v kategóriách