Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Děsnej doják (Strašná Haluz)

Date Movie (2006) - r. Aaron Seltzer - h. Alyson Hannigan, Adam Campbell, Sophie Monk


🍎 Vypredané
3,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dve zo šiestich zvrátených duší, ktoré vám priniesli Scary Movie, si tentoraz spolu s vychádzajúcou hviezdou Alyson Hannigan (séria Prci, prci, prcičky) vzali na mušku romantické komédie. A tak sa môžete tešiť na mimoriadne búrlivé prejavy veľkej lásky, horúcich vášní – ale aj telesných funkcií...

Julia Jones (Hannigan) sa pri hľadaní toho pravého inšpirovala VŠETKÝMI zlými filmami, ktoré kedy nakrútili. Teraz však konečne našla muža svojich snov. Ibaže jej dokonale naplánovanú hollywoodsku svadbu ohrozuje nevyspytateľný bývalý priateľ, mačka postihnutá vetrami i ženíchovi trochu výstrední rodičia!

Hlavnou postavou príbehu je Julia Jones, ktorej priezvisko je kombináciou mien hereckej superstar Julie Roberts a fiktívnej filmovej postavy Bridget Jones. V samotnej postave sa tieto dve dámy, ktoré publikum rado vidí v zamilovaných situáciách, prelínajú. „Jednu vec viem o Julii iste – nech sa ju snažíte akokoľvek zraziť na kolená, nikdy nezlomíte jej ducha,“ hovorí režisér Aaron Seltzer.

Jedným z filmov, ktorých dejové prvky sa ukázali ako vhodná predloha šťavnatej paródie, bol komerčný trhák Moja tučná grécka svadba. Podobné ťažkosti pri hľadaní pána Pravého spôsobuje rodina aj Julii vo filme Strašná haluz – jej rodičia vyžadujú, aby si našla niekoho, kto má rovnaké korene. A vzhľadom na to, že jej rodina dáva slovu multikulturalizmus celkom nový rozmer – otec je Afroameričan, matka Indiánka a sestra Japonka – nie je táto úloha ľahká. Julia, skrátka, nemôže vyhovieť všetkým.

Upína sa k ideálu skutočnej lásky a tú nachádza v mužovi menom Grant Fockyerdoder (Adam Campbell), ktorého filmári pomenovali na počesť herca Hugha Granta a fiktívnej postavy z filmu Jeho foter, to je lotor! Grega Fockera. Z filmu si vypožičali aj mená amerických rodičov veľmi britsky založeného Granta – Bernieho a Roz, ktorých pôvodne stvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand.

Kým sa Julii podarí nájsť v Grantovi lásku, hľadá odbornú pomoc u „schôdzkológa“ Hitcha (Tony Cox), ktorý je zasa narážkou na komédiu s Willom Smithom. Ten jej pomôže pri úpravách zovňajšku, známych z relácií typu Zmenáreň. Postavu bývalej priateľky hlavného mužského hrdinu – Andy - si zahrala Sophie Monk. Motív si film vypožičal z komédie Svadba môjho najlepšieho priateľa, v ktorej podobnú postavu stvárnila Cameron Diaz.

Šialené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, ktoré tvorilo tretinu scenáristického tímu úspešnej paródie Scary Movie, chcelo svojím filmom potešiť všetkých ľudí, milujúcich romantické komédie, a zároveň všetkých tých, čo ich nenávidia.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Alyson Hannigan, Adam Campbell, Sophie Monk, Eddie Griffin, Meera Simhan, Fred Willard, Jennifer Coolidge, Marie Matiko, Judah Friedlander, Carmen Electra

Originálny názov: Date Movie Rok vydania: 2006 Katalógové číslo: D000408 Rozmer: 190×130 mm Dĺžka: 81 Obal: DVD obal Titulky: české, anglické, arabské, hebrejské, portugalské, islandské, poľské Jazyk: čeština, angličtina, poľština

Zaradené v kategóriách