Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Plastická chirurgia


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
12,00€
Zľava 26%
8,90€

📚Prečítaná za 7,80€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Plastická chirurgia je vysoko špecializovaný medicínsky odbor, ktorý sa zaoberá korekciou defektov, rekonštrukciou a zdokonaľovaním ľudského tela.

Náplňou plastickej chirurgie je korekcia rôznych defektov, vrodených i získaných. Medzi vrodené chyby patria deformity tváre, rázštepy pery a podnebia, deformity ušnice, vrodené vývojové chyby končatín. Najčastejšie získané defekty sú po poraneniach, po chirurgických výkonoch, po fyzikálnych poškodeniach kože a štruktúr krytých kožou.

Do plastickej chirurgie patrí i estetická chirurgia, onkochirurgia a mikrochirurgia, ktorá si zaslúži osobitnú pozornosť. Novými trendami v estetickej chirurgii je rekonštrukcia pomocou tukového tkaniva, kmeňových buniek, používanie rôznych umelých materiálov a implantátov.

Predložené učebné texty v jednotlivých kapitolách popisujú základné princípy plastickej chirurgie, používanie lalokových plastík a iné možnosti krytia defektov. V ôsmych kapitolách sú jednotlivo popísané chirurgické možnosti rekonštrukcie tváre, trupu a končatín. Učebné texty venujú pozornosť malígnym a benígnym kožným tumorom a ich liečbe. Posledná kapitola sa zaoberá najčastejšími estetickými operáciami ako sú augmentácia a redukcia prsníkov, facelifting či blefaroplastika.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788081526473 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 110 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách