Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Feng Shui - Úcta k životu


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
10,56€

📚Prečítaná za 6,86€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Publikácia opisuje všetkých 5 elementov, 5 živlov - 5 energií (drevo, oheň, zem, kov, voda). Tieto živly sú vzájomne poprepájané v rôznych vzťahoch a každý z nich vplýva na ten ďalší iným spôsobom. Je možné dozvedieť sa informácie o správnej voľbe farieb v našom priestore, o metóde lietajúcej hviezdy o liečení slanou vodou, o čítaní osudu... Kniha obsahuje bohatú paletu obrazových informácií.

Učenie feng shui je výdatným pomocníkom pre človeka v rôznych úrovniach bytia. Čo je však najdôležitejšie, zohráva významnú úlohu v oblasti zdravia a životného štýlu. Byť dokonalým, v každom smere nie je možné. Východný prístup k životu zdôrazňuje dva protipóly - jin a jang a ich rovnomerné fungovanie chápe ako základ života. Každý pól má v sebe zárodok toho druhého a vzájomne sa udržiavajú v rovnováhe. Ak sa vyskytne prevaha jedného nad druhým, nastane nerovnováha. Tu vzniká zárodok problému. Vyváženosť energií jin a jang je predpokladom života v plnom zdraví a šťastí. Feng shui sleduje, aby v dome bol rovnaký pomer aktívnych – jangových energií a rovnaký pomer pasívnych - jinových energií.

Experti na feng shui si všímajú vzťahy produktívne , kde voda vyživuje drevo, ktoré rozpaľuje oheň , oheň dáva výživu zemi v ktorej sa rodí kov , ktorý sa vie zmeniť v tekutý ako voda .Tiež opačný zničujúci cyklus, kde drevo vysaje vodu, voda rozožerie kov, kov rozryje zem, zem zahasí oheň, oheň spáli drevo. Sily jednotlivých elementov, by mali byť v rovnováhe a o to sa snaží feng shui. Na to, aby bol zachovaný život, je potrebný každý element. Aj v samotnom tele máme 5 jednotlivých orgánov, ktoré nosia v sebe prvky energie. Príklad: srdce – oheň, žalúdok – zem, pľúca – kov, obličky – voda, pečeň – drevo. Ani bez jedného z týchto orgánov nie je život možný.

Podobne je to aj v našich domovoch. Tu sledujeme náš dom, resp. byt s jeho zastúpením všetkých potrebných elementov. Ak nejaká časť chýba, energetický tok je narušený, prejavuje sa nerovnováhou a disharmóniou. Aj keď feng shui ponúka rôzne typy symbolických ošetrení, treba si uvedomiť, že je to len náplasť na ranu. Na to, aby sa prúdenie energií vyvážilo a vzťah živlov bol v rovnováhe, treba vedieť, čím sú živly charakteristické a ako ich v priestore doplniť.


Tieto a iné užitočné rady nám pomohla pochopiť a v praxi zrealizovať samotná autorka Silvia Gerecová. Je poradkyňou feng shui od roku 2000. Lektorkou sa stala o štyri roky neskôr. Založila Bagua feng shui centrum a stala sa aj jednou zo zakladateliek feng shui asociácie na Slovensku. Učitelia, od ktorých prijímala rôzne úrovne tohto učenia, sú prevažne z Malajzie. Medzi najznámejších patrí Joe Yap, Max Lee a Brandon Chua zo Singapúru. O jej rozvoj sa však najviac zaslúžila maďarská lektorka Rita Komáromy z Budapešti, ktorá jej otvorila bránu do tohto sveta a posunula ju do roviny hlbšieho poznania. Zohrala významnú úlohu v jej živote hlavne v tom, aby pochopila svoje hlavné poslanie – šíriť feng shui medzi široké vrstvy ľudí.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2008 ISBN: 8089232222 Rozmer: 210×295 mm Počet strán: 109 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách