Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Trhlina v stvorení

Úprava génov a nepredstaviteľná moc k riadeniu evolúcie


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
15,00€
Zľava 27%
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Priekopnícka biologička sa vyrovnáva so svojou rolou v najväčšom vedeckom objave našej doby: lacného, jednoduchého spôsobu prepísania genetického kódu, s takmer neobmedzeným prísľubom a nebezpečenstvom.
Žiadna technológia od čias atómovej bomby nevyľakala svojich vynálezcov natoľko, aby varovali svet pred jej používaním. Teda, až do roku 2015, kedy biologička Jennifer Doudnaová vyzvala k celosvetovému moratóriu na používanie nového nástroja na úpravu génov, zvaného CRISPR revolučnej technológie, ktorú pomohla vytvoriť pre vytváranie dedičných zmien v ľudských embryách. CRISPR ako najlacnejší, najjednoduchší a najúčinnejší známy spôsob úpravy DNA, nám môže poskytnúť liek na HIV, dedičné choroby, niektoré druhy rakoviny a pomôcť nám riešiť svetový hladomor. Lenže aj tie najnepatrnejšie zmeny v DNA môžu mať nespočetné množstvá nepredvídateľných dôsledkov nehovoriac už o etických a spoločenských dopadoch zámerne zmutovaných embryí kvôli vytvoreniu lepšieho ľudstva.
V spolupráci so svojím vedeckým kolegom Samom Sternbergom líči Doudnaová vzrušujúci príbeh o svojom objave a zápalisto dokazuje, že so schopnosťou prepísať kód života sa spája nesmierna zodpovednosť. Ukazuje, že s CRISPR sme účinne prevzali kontrolu nad evolúciou. Čo s touto obrovskou mocou urobíme?

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788081821165 Rozmer: 140×210 mm Počet strán: 340 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách