Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Cesta do Compostely

Legendy, história, skúsenosti


🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Camino de Santiago je starobylá pútnická cesta, ktorá žije aj v súčasnosti svojím osobitým, intenzívnym životom. Len v roku 2017 sa ňou vydalo viac ako tristotisíc pútnikov.

Čo vedie ľudí z rozličných krajín sveta a kultúr, rôzneho pohlavia, veku, profesií, náboženstiev i bez vyznania k tomu, aby vyšli z istoty svojho prostredia a podstúpili námahu putovania, aká sa so svätojakubskou cestou nevyhnutne spája? A čo im Camino dáva? Akú úlohu v tejto skúsenosti zohráva apoštol Jakub Starší, pri hrobe ktorého v galícijskom meste Santiago de Compostela putovanie vrcholí? Môžeme túto cestu chápať ako mystickú alebo zázračnú?

Analýza autentických príbehov pútnikov zo Slovenska i zo zahraničia, doplnená o historickú a literárnu tradíciu putovania, sa pokúša odpovedať na tieto a ďalšie otázky, ktoré v čitateľovi fenomén putovania do Compostely vyvoláva. Odhaľuje túžby a potreby človeka dnešnej doby, jeho hľadanie cesty k sebe samému: k obnove vitálnej sily i k poznaniu zmyslu života.

Kniha je plnofarebná, obsahuje 50 fotografií z putovania. Spoluautorom knihy je kňaz Ján Knapík, ktorého poznáte ako moderátora z televízie Lux.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788089866274 Rozmer: 120×165 mm Počet strán: 304 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách