Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Muži mi to vysvetlia

Rebecca SolnitInaque (2018) • Edícia La Pomme

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
11,99€
Zľava 26%
8,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vo svojej komickej, ostrej eseji s názvom Muži mi to vysvetlia pomenúva Rebecca Solnit častý problém rozhovorov medzi mužmi a ženami. Píše o mužoch, ktorí mylne predpokladajú, že niečo vedia a mylne predpokladajú, že ženy to nevedia; píše o tom, kde táto domnienka pramení a ako funguje v praxi.
V knihe je okrem tejto, dnes už známej eseje, šesť ďalších vrátane zamyslenia nad spôsobom, akým spisovateľka Virginia Woolfová prijala tajomstvo, nevedomosť, pochybnosť a dvojznačnosť; originálne skúmanie rovnosti v manželstve a desivé zhrnutie rozsahu násilia páchaného na ženách.

Rebecca Solnit svojím čitateľsky prístupným štýlom dokazuje, že je jednou z najvplyvnejších mysliteliek feministického hnutia.
„Muži mi to stále vysvetľujú. A žiaden z nich sa mi nikdy neospravedlnil za to, že mi nesprávne vysvetľoval niečo, čo poznám, a on nie.“

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Men Explain Things to Me Rok vydania: 2018 ISBN: 9788089737840 Rozmer: 110×167 mm Počet strán: 120 Väzba: pevná Štýl: filozofický, psychologický, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách