Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Klaun v maske človeka


🍎 Vypredané
2,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Petrovi Uličnému sú ľahostajné neplodné diskusie literárnych teoretikov o hraniciach medzi poéziou a piesňovým textom. Tri cykly jeho zbierky – Amnestia v blázinci, Klaun v maske človeka a Život je nuda... spája charakteristický humor, irónia, skepsa a zdravý odstup od problémov. Dokáže stále znovu prekvapovať originálnym zakomponovaním známych historických alebo literárnych reálií do najsúčasnejšieho rámca. Je presvedčivý v úlohe intelektuála, “ľudového rozprávača” a nakoniec i “klauna v maske človeka”. Práve tým sa zaraďuje k lepšej polovici slovenského textového neba.
(Barbora Škovierová)


Túto knihu možno považovať za plnohodnotnú básnickú zbierku. Uličný je zručný a nápaditý básnik, je mu vlastný jazykový humor a neobáva sa ani vyslovovania krutých právd. V jeho jazyku je neustále prítomná jemná irónia. A tá je zrejme tou najpravdivejšou “maskou človeka”.

(Martin Kasarda)


Uličný narába s banalitou života, poklesnutou frazeológiou, hrabalovským odpadom ľudského hovorenia, aby vytvoril básničku, ktorá sa zhodou okolností spieva, ale ako ukazuje táto knižka, môže sa aj čítať. Pretože Peter Uličný je predsa len básnik v maske textára.

(Daniel Hevier)

Recenzie a kritiky

ISBN: 8088897017 Počet strán: 76 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách