Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ivan Hričovský záhradkárom - Diár

Moja múdra kniha záhradkára


🍎 Vypredané
9,95€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nestor slovenského ovocinárstva a záhradkárstva profesor Ivan Hričovský prichádza na slovenský knižný trh s ďalšou novinkou pre nadšencov záhradkárských prác – DIÁR: Ivan Hričovský záhradkárom. V tejto plnofarebne ilustrovanej nadčasovej publikácii nájdete mnoho cenných námetov a návodov pre vaše práce v záhrade. Na 224 stranách má diár popri uverejnených praktických radách miesto aj pre vlastné dopisovanie rôznych nápadov a postupov, odporúčaní, tipov a rád, ktoré môže každý z nás získať od priateľov, na výstavách, z televíznych alebo rozhlasových relácií, či z časopisov, novín, odbornej literatúry alebo z internetu. Postupným dopĺňaním poznatkov na stránky sa tak diár môže stať vaša osobná Múdra kniha záhradkára.

Najprv tu nájdete praktické rady Práce v januári až v decembri chronologicky zoradené v jednotlivých mesiacoch pre ovocnú, zeleninovú i okrasnú záhradu. Samozrejme, nie sú tu všetky odporúčania a činnosti, ktoré môžeme v záhrade počas roka robiť, ale je to sumár tých bezpochyby najdôležitejších, ktoré treba urobiť v jednotlivých mesiacoch.

Ďalej sa v diári nachádza prehľad najznámejších a najrozšírenejších škodcov a chorôb u nás pod názvom Škodcovia v záhrade a Choroby v záhrade. Je to skôr pre začiatočníkov, aby sa vedeli orientovať, čo a kedy ich pestovanému ovociu, zelenine, vinohradu či kvetom najviac hrozí a ako sa dá chrániť pred hroziacim nebezpečenstvom.

Diár Ivan Hričovský záhradkárom ponúka v inej svojej časti Mesačný plánovací kalendár, kam si môžete v skratke zapísať jednotlivé činnosti, ktoré chcete robiť v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch vo svojej záhrade. Je to ideálny spôsob, ako nezabudnúť na rôzne rezy ovocných stromkov a kríkov, termíny vrúbľovaní, tvarovaní či očkovaní. Môžete si tu zapísať termíny, kedy plánujete výsadbu zeleniny alebo kvetov a iné dôležité činnosti.

Ak si budete chcieť podrobnejšie popísať niektoré práce, postupy krokov, dôležité odkazy, poznámky z prednášok, ale napríklad aj záznamy zo stretnutí s odborníkmi alebo priateľmi, zapisovať si ich môžete v častiach určených práve pre tento účel. Kedy sa tieto stretnutia konali alebo kedy ste nadobudli danú informáciu a kde, môžete uviesť v záhlaví každej takejto stránky. Doplníte svoj zápis aj o miesto stretnutia, predmet a prípadne mená ďalších účastníkov stretnutia či školenia. Zapisovať si takto môžete aj rady získané z televíznych či rozhlasových relácií, odborných prednášok alebo z časopisov, novín či internetu.

V prípade, že máte otázky na profesora Ivana Hričovského, zapíšte si ich znenia na stránky diára a pošlete ich formou správy cez známy facebookový profil Rady do záhrady. Takto aspoň budete mať všetko pohromade a viete sa k témam a postupom vracať aj v budúcich rokoch. Vďaka tomuto nadčasovému diáru na nič nezabudnete a neskôr sa stane vašou knihou záhradkárskych múdrostí s know-how informáciami o postupoch a prácach v záhrade.

Diár obsahuje aj kalendária pre roky 2017 až 2020, plánovacie mesačné kalendáre pre rovnaké roky a nechýba ani prehľad kto má kedy meniny - zoznam mien v abecednom zozname s priloženými termínmi.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788089642519 Rozmer: 120×168 mm Počet strán: 224 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách