Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

To

Ak si nespomenieš, neprežiješ. Ak si spomenieš, zomrieš. Derry nie je obyčajné malomesto. Pod jeho povrchom spí prastaré...

Stephen KingIkar (2017)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
22,90€

📚Prečítaná za 12,60€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ak si nespomenieš, neprežiješ. Ak si spomenieš, zomrieš.
Derry nie je obyčajné malomesto. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len To, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete. Kto ju prinesie tentoraz?
Skupinka priateľov, ktorí v Derry vyrástli, dnes žije roztrúsená vo všetkých kútoch sveta. Sú bohatí, úspešní aj slávni, ale nie sú šťastní. A najmä im chýba veľká časť spomienok na desivé udalosti z detstva. Kto im vymazal pamäť?
Ak to chcú zistiť, musia sa opäť stretnúť s pradávnym zlom. Kedysi sa mu dokázali vzoprieť a prežiť. Ale dnes už nie sú deťmi a niečo podstatné, čo im kedysi pomohlo zahnať To, im chýba.
Z anglického originálu It (Scribner, a Division of Simon & Schuster, New York 2013) preložila Marína Gálisová.

Ukážka textu z knihy



„Chceš svoju loďku, Georgie?“ spýtal sa Pennywise. „Opakujem sa len preto, lebo ju, tuším, veľmi nechceš.“ S úsmevom zdvihol loďku v ruke. Na sebe mal voľný hodvábny oblek s veľkými oranžovými gombíkmi. Na prsiach mu visela žiarivo modrá kravata a na rukách mal veľké biele rukavice, aké nosia Mickey Mouse a káčer Donald.
„Hej, chcem.“ George sa zadíval do kanála.
„Aj balónik? Mám tu červené, zelené, žlté a modré...“
„A vznášajú sa?“
„Či sa vznášajú?“ Klaun sa usmial ešte širšie. „Pravdaže sa vznášajú. Ako inak! A mám aj cukrovú vatu...“
George vystrel ruku.
Klaun ho chytil za predlaktie.
A George uvidel, ako sa klaunova tvár mení.
To, čo uvidel, bolo také strašné, že jeho najhoršie predstavy pivničného monštra v porovnaní s tým vyzerali ako sladké sny: to, čo uvidel, ho jediným šľahom pazúrov pripravilo o rozum.
„Vznášajú sa,“ zamrmlal tvor v kanáli zastretým, posmešným hlasom. Držal Georgea za ruku hrubým červovitým pahýľom, ťahal Georgea do tej strašnej tmy, kde voda uháňala, hučala, burácala a niesla svoj náklad búrkových trosiek k moru.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: It Rok vydania: 2017 ISBN: 9788055156354 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 1056 Väzba: pevná s prebalom Štýl: mysteriózny, napínavý, psychologický, tragickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách