Júlová knižná akcia!

Príprava žiadateľa o vydanie zbrojného preukazu na skúšku odbornej spôsobilosti + Novelizovaný Zákon o strelných zbraniach a strelive 2010

2. aktualizované vydanie


🍎 Vypredané
16,60€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

Dôvodom na vypracovanie zákona o strelných zbraniach a strelive a o zmene živnostenského zákona bola nevyhnutnosť plne zapracovať právo Európskeho spoločenstva v oblasti zbraní a streliva do právneho systému Slovenskej republiky a zároveň odstrániť niektoré nedostatky doterajšej právnej úpravy, ktoré sa prejavili v praxi.

V súlade s európskou legislatívou sa zavádza inštitút európskeho zbrojného pasu, na základe ktorého je jeho držiteľ oprávnený pri cestách do iných členských štátov Európskej únie mať so sebou zbraň, ktorá je v pase zapísaná. Zákon tiež upravuje prevádzkovanie informačných systémov na úseku zbraní a streliva a ustanovuje sankcie za porušenie povinnosti.

Publikácia Príprava žiadateľa o vydanie zbrojného preukazu na skúšku odbornej spôsobilosti vznikla aktualizáciou veľmi úspešnej publikácie od rovnakých autorov pod názvom Strelné zbrane a strelivo - príprava na skúšku odbornej spôsobilosti. Potreba vytvoriť novú aktualizovanú príručku ako študijný materiál pre prípravu žiadateľov o vydanie zbrojného preukazu vyplynula zo skutočnosti, že od jej vydania bol zákon o strelných zbraniach a strelive trikrát novelizovaný a s účinnosťou od 1.1.2006 boli prijaté nový Trestný zákon a nový Trestný poriadok. Novelizované boli aj ďalšie súvisiace predpisy, preto bolo potrebné prepracovať odpovede na príslušné otázky. Práve súbor otázok v znení, v akom sú kladené žiadateľom na skúškach, a vypracované odpovede na tieto otázky tvoria ťažisko publikácie. Súčasťou titulu je aj Novelizovaný Zákon o strelných zbraniach a strelive.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2006 ISBN: 8080576866 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 352 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách