Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Parížske slnko

Láska si nevyberá farbu pleti, náboženstvo, ba ani krajinu, v ktorej nás zasiahne. A udrie v momente, keď to neočakávame....

Alica EštokováIkar (2017)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,90€

📚Prečítaná za 5,45€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Láska si nevyberá farbu pleti, náboženstvo, ba ani krajinu, v ktorej nás zasiahne. A udrie v momente, keď to neočakávame. Podobnú skúsenosť má šarmantná Sofia, zamilovaná do umierneného moslima. Nadir vyštudoval na Slovensku a zostal žiť v Bratislave. Sofiina konzervatívna rodina nepraje vzťahu s príslušníkom iného náboženstva. V prekrásnom prostredí Francúzska, priamo v údolí rieky Loiry, spoznáva Sofia Nadirových príbuzných. Neskôr však stretne Slováka Martina, ktorý spôsobí v jej živote poriadny rozruch. O mladú ženu majú odrazu vážny záujem dvaja muži. Každý z nich je iný – národnosťou, vierovyznaním a čiastočne aj farbou pleti. Dokáže sa Sofia vzoprieť okoliu a zariadiť si život s Nadirom? Alebo Martin opantá jej srdce natoľko, že sa rozhodne preňho? Kým Sofia zvažuje, s kým bude žiť, krutý osud jej skomplikuje situáciu ešte viac. Je teda navždy odsúdená trápiť sa? Alebo konečne pocíti radosť zo života?

Ukážka textu z knihy



Nadir ju sledoval, popíjajúc mätový čaj. Cítil, že ich vzťah je v slepej uličke. To nechcel! Nevedel si predstaviť, že Sofiu nebude denne vídať, tešiť sa s ňou z maličkostí... Ach, aké jednoduché by to mal v Sýrii! Žiadna žena by si nedovolila rozísť sa s ním. Rodičia by jej prikázali vydať sa a bolo by po probléme.
Sofia má pravdu, arabský svet je stavaný pre mužov. Chlap sa v ňom cíti ako kráľ. Občas sa v ňom ozvala túžba podmaniť si ju, nech sa aspoň tvári, že ho obdivuje, že on je pán tvorstva, ten dôležitejší. Tak ho to doma učili.
Lenže Nadir bol chytrý muž a po dvadsaťročnom pobyte v Európe vedel rozpoznať, že práve jej vzdor a samostatnosť ho na nej priťahujú. Spočiatku je možno pohodlné mať poslušnú manželku a popri nej hľadať uspokojenie pri iných ženách. Pri Sofii však zistil, že chlap môže mať v manželke oveľa viac. Nielen atraktívnu ženu, ale aj bytosť schopnú protirečiť mu, diskutovať s ním, poradiť mu, vďaka čomu ju vníma ako rovnocenného partnera.
Nech sa akokoľvek zamýšľal, zakaždým dospel k záveru, že Sofie sa nedokáže vzdať. A to ani napriek nepriateľskému postoju jej rodiny.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788055153087 Rozmer: 132×208 mm Počet strán: 224 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: filozofický, erotický, duchovný, romantický

Zaradené v kategóriách