Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zo škrupiny

Nezvyčajný dar z cudziny Milý, ale nesamostatný Jožko a jeho vnímavá a rozhodná kamarátka Anastázia vyrastajú bez...

Jana NecpalováArtis Omnis (2016) • Edícia Jojo • Séria Zo škrupiny • 1. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
10,90€

📚Prečítaná za 7,09€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nezvyčajný dar z cudziny

Milý, ale nesamostatný Jožko a jeho vnímavá a rozhodná kamarátka Anastázia vyrastajú bez rodičov, ktorí pracujú v zahraničí. Práve sa končí školský rok a Jožko sa teší na prázdniny, no najmä na rodičov, ktorí sa majú vrátiť z Austrálie. Ale všetko je inak, ich návrat trvá iba chvíľu. Stihnú mu však darovať neobyčajný darček, ktorý nielenže zmení Jožkove prázdninové dni, ale poriadne mu skomplikuje život. Čo sa nachádza vo vajci?


Ukážka textu z knihy



Potichu vyšiel z postele. Už presne vedel ako, aby stará posteľ nezavŕzgala. Starká má uši ako nedeľné rezne, všetko počuje, dokonca niekedy aj to, čo nikdy nepovedal. Čo si len pomyslel.
Zasvietil baterkou na hodvábny ružový papier, ktorý bol uložený vo vyhrievanej škatuli. A tam niekde sa pokojne vyvaľovalo vajce. Jožko sa poprehŕňal v papieri, aby sa dotkol jeho hladkého povrchu. Bolo teplé, vlhké tajomné, až ho to desilo.
Rýchlo sa vrátil do postele.
Úplne super, už sa vidím, ako rozprávam chalanom, čo mi rodičia priniesli z Austrálie. Predstavoval si, ako sa Filip chytá za brucho, že vajce, ty kokso…
Celkom rád by sa vopchal k mame do postele a trošku s ňou o tom pohovoril, ale bál sa, že cestou ho zastaví starká a narobí krik, že nenechá rodičov ani oddýchnuť, že ráno je múdrejšie večera. Tomu fakt nerozumel. Bude si musieť počkať naozaj do rána. Ale čo by v tom vajci mohlo byť? Prečo toľko rečí, že nesmie ochladnúť, čo sa v ňom skrýva?! Keby mal internet, našiel by si všetky zvieratá, ktoré sa v Austrálii liahnu z vajca a vedel by, aký dar to vlastne dostal. Možno je tam krásny hovoriaci papagáj, alebo malá korytnačka, alebo nebezpečný had. Pri tej predstave sa striasol. To nie, rodičia by mu predsa nedarovali hada.
Prehadzoval sa na posteli. Nemohol zaspať. Vajce mu vadilo, akoby mal v izbe hosťa, ktorého nepozval.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788089718832 Rozmer: 168×228 mm Počet strán: 100 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: dobrodružný

Zaradené v kategóriách